1 vienetas | petražolės |
6 vienetai | bulvių |
šiek tiek | garstyčios (padažas) |
1 vienetas | anties |
1 stiklinė | grietinė |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | salierai |
1 vienetas | poras |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | druska |
Paukštis išdarinėjamas pro nugarą, išimami stambesni kaulai (paliekami tik sparnelių ir kojelių paskutinieji sąnariai). Iš kaulų ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys. Paukščio vidus ištrinamas aliejumi su garstyčiomis. Iš virtos maltos mėsos, džiūvėsėlių, sviesto, smulkiai supjaustytų obuolių, petražolių padaromas įdaras. Jis gardinamas pipirais, tarkuotu muskato riešutu, kiaušiniu ir gerai išmaišomas. Juo įdaromas paukštis ir dar apibarstomas druska su trupučiu cukraus, kepamas orkaitėje. Baigiant kepti, šalia paukščio suberiamos ir bulvės, nuluptos ir supjaustytos į 4 dalis. Vėliausiai ant kepsnio supilama grietinė. Iškeptas paukštis tiekiamas supjaustytas, užpiltas skysčiu, kuriame kepė.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Maltos vištienos kepsnys
- Vištiena su troškintomis daržovėmis
- Vištienos filė suktinukai
- Maltiniai su kaparėliais
- Grilyje kapta vištienos filė
- Vištienos apkepas su obuoliais
- Vištienos kepsneliai su krabų lazdelėm
- Triušienos dešrelės tešloje
- Vištienos krūtinėlės kepsnys
- Farširuota višta
- Kepta žąsiena su slyvų padažu
- Greiti vištienos kąsneliai
- Vištiena svogūnų ir krapų
- Kepta višta su obuoliais
- Vištiena kepta su žolelėmis
- Čeburėkai su vištienos faršu
- Vištienos kulšelės
- Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
- Vištiena garų puode
- Bajoriška antis su slyvomis ir obuolių sultimis
Įdaryta antis
- Paruošimo laikas:
-
Petražolės,
1 vienetas -
Bulvės,
6 vienetai - Garstyčios, padažas
-
Antis,
1 vienetas -
Grietinė,
1 stiklinė -
Morkos,
1 vienetas -
Salierai,
1 vienetas -
Poras,
1 vienetas - Aliejus
- Pipirai, juodieji
- Cukrus
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: 2 obuoliai, 250 g virtos maltos mėsos, kiaušinis, truputį sviesto, džiūvėsėlių, pipirų, muskato riešuto.
Paukštis išdarinėjamas pro nugarą, išimami stambesni kaulai (paliekami tik sparnelių ir kojelių paskutinieji sąnariai). Iš kaulų ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys. Paukščio vidus ištrinamas aliejumi su garstyčiomis. Iš virtos maltos mėsos, džiūvėsėlių, sviesto, smulkiai supjaustytų obuolių, petražolių padaromas įdaras. Jis gardinamas pipirais, tarkuotu muskato riešutu, kiaušiniu ir gerai išmaišomas. Juo įdaromas paukštis ir dar apibarstomas druska su trupučiu cukraus, kepamas orkaitėje. Baigiant kepti, šalia paukščio suberiamos ir bulvės, nuluptos ir supjaustytos į 4 dalis. Vėliausiai ant kepsnio supilama grietinė. Iškeptas paukštis tiekiamas supjaustytas, užpiltas skysčiu, kuriame kepė.
Komentarai (7)
-
tikrai
2016-03-24 16:02
nei kiek kepti nei kokioj temperaturoj,raso bile saus.Pasidaryk pats.
-
Marius
2010-01-11 17:33
Kodel nera nurodyta kokioje temperaturoje kepti ta anti?
:-( Seip tai viskas aisku, bet be kepimo temperaturos nelabai gerai paprasciausias spejimas gaunasi kokia temperatura.