Holishki (balandėliai)
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 vienetas sultinys (KNORR BULJONETĖ jautienos sultinys)
750 gramų jautienos faršas
1 vienetas svogūnai (vidutinio dydžio)
1 skiltelė česnakas
1 vienetas kopūstai (dideli)
šiek tiek juodieji pipirai
1 valgomasis šaukštas pomidorų padažas
šiek tiek druska
2 vienetai kiaušiniai
4 valgomieji šaukštai ryžiai
3 valgomieji šaukštai vanduo (šaltas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1. Dideliame puode užvirkite vandenį, sudėkite kopūstą. Virkite ant mažos ugnies 5 minutes. Palikite vandenyje, kol atvės.
2. Atskirkite lapus, nupjaukite storą vidurinę lapų dalį. Vietoj blanširavimo, galite kopūstą padėti 2-3 dienoms į šaldiklį. Atšildyto kopūsto lapai taps minkšti, juos lengva atskirti.
3. Visus įdaro ingredientus gerai išmaišykite. Pridėkite Knorr Buljonetę. Ant kiekvieno lapo padėkite šaukštą įdaro, suvyniokite.
4. Padažą užvirkite, užpilkite juo balandėlius.
5. Balandėlius sudėkite karščiui atspariame inde. Kepkite uždengtus iki 150°C įkaitintoje orkaitėje. Atidenkite, kepkite dar pusvalandį.
6. Į padažą įdėkite 2 - 3 šaukštus medaus ir sultis, išspaustas iš vienos citrinos. Kepkite dar pusvalandį. Taip paruošti balandėliai įgauna saldžiarūgštį skonį.

Populiariausi receptai šią savaitę

Holishki (balandėliai)

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

1. Dideliame puode užvirkite vandenį, sudėkite kopūstą. Virkite ant mažos ugnies 5 minutes. Palikite vandenyje, kol atvės.
2. Atskirkite lapus, nupjaukite storą vidurinę lapų dalį. Vietoj blanširavimo, galite kopūstą padėti 2-3 dienoms į šaldiklį. Atšildyto kopūsto lapai taps minkšti, juos lengva atskirti.
3. Visus įdaro ingredientus gerai išmaišykite. Pridėkite Knorr Buljonetę. Ant kiekvieno lapo padėkite šaukštą įdaro, suvyniokite.
4. Padažą užvirkite, užpilkite juo balandėlius.
5. Balandėlius sudėkite karščiui atspariame inde. Kepkite uždengtus iki 150°C įkaitintoje orkaitėje. Atidenkite, kepkite dar pusvalandį.
6. Į padažą įdėkite 2 - 3 šaukštus medaus ir sultis, išspaustas iš vienos citrinos. Kepkite dar pusvalandį. Taip paruošti balandėliai įgauna saldžiarūgštį skonį.

Reklama:

Komentarai (3)


  • Sigita 2013-09-09 13:19

    "Vietoj blanširavimo, galite kopūstą padėti 2-3 dienoms į šaldiklį. Atšildyto kopūsto lapai taps minkšti, juos lengva atskirti."
    Sutinku, kad lengva atskirti, bet abejoju, ar bus skanūs balandėliai iš peršalusio kopūsto?!


  • Gabija 2013-09-08 11:07

    Prieš balandėlius dedant į puodą troškintis, juos, apvoliotus miltuose, reikia apkepti keptuvėje svieste... Patikėkit, nerealiai skanūs balandėliai būna, ir padažiukas nerealus :)


Daugiau receptų