750 gramų | jautiena |
1 kilogramas | bulvių |
100 gramų | aliejaus |
1 vienetas | svogūnai |
250 gramų | paprika |
250 gramų | pomidorai |
0.5 arbatinio šaukštelio | mairūnas |
0.5 arbatinio šaukštelio | juodieji pipirai (malti) |
0.5 valgomojo šaukšto | druska |
20 gramų | aitriosios paprikos |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
Paduodamas guliašas turi būti ryškiai raudonas ir deginantis kaip ugnis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Troškintos vištų blauzdelės
- Veršiena su vyno padažu
- Ispaniški ryžiai su vištiena ir kriauklytėmis (almehomis)
- Vištienos ir ryžių troškinys
- Šventinis kiaulienos karis
- Daržovės su mėsa ir sūriu
- Mėsos ir daržovių troškinys
- Troškinukas su krevetėmis
- Kukuliukai "a lia Italia"
- Vengriškas troškinys su ryžiais
- Kepta marinuota veršiena
- Vištienos ir bulvių čenachai
- Avienos šutinys su pupomis
- Naminis jautienos troškinys
- Kareiviškas kiaulienos troškinys
- Troškinys - ruduo
- Lęšiai su vynu
- Vištienos blauzdelės su žirnių padažu
- Troškinukas
- Baklažanai japoniškai
Guliašas
- Paruošimo laikas:
-
Jautiena,
750 gramų -
Bulvės,
1 kilogramas -
Aliejus,
100 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Paprika,
250 gramų -
Pomidorai,
250 gramų -
Mairūnas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Juodieji pipirai, malti,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Druska,
0.5 valgomojo šaukšto -
Aitrioji paprika,
20 gramų -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami aliejuje, kol pasidaro šviesiai auksinės spalvos. Keptuvę nukėlus nuo ugnies, svogūnai apibarstomi čili pipirais ir sumaišomi. Kartu sudedama gabaliukais supjaustyta mėsa ir prieskoniai, įpilama truputį vandens, ir nuolat maišant guliašas ištroškinamas. Kai skystis išgaruoja, vėl įpilama truputį vandens arba, jeigu norima, sauso vyno. Mėsai suminkštėjus, sudedamos kubeliais supjaustytos bulvės, juostelėmis supjaustyti pipirai, o po 10 min.— pomidorai. Viskas užpilama vandeniu ir verdama, kol mėsa ir daržovės visiškai suminkštėja.
Paduodamas guliašas turi būti ryškiai raudonas ir deginantis kaip ugnis.
Komentarai (19)
-
Rita
2021-12-27 19:43
Man gavosi , ilgai reik troskint, man uzeme kazkur virs valandos, bet gavosi skaniai. Druska pries gala dejau nes nuo jos mesa nuo kieteja
-
rimas
2015-01-06 13:09
guliasas patiekiamas su garnyru
-
aldona
2014-02-18 15:28
nepatiko
-
remis
2013-11-14 21:23
Teko valgyt vengrijoj tai tikrai superinis patiekalas.
-
Linksmute
2010-01-21 18:06
:stop: Na siaip jau as visa gyvenima mesa pries troskinant taip pat apkepinu keptuveje , kad is jos isbegtu ,tai kas turi isbegti , jau po to tik darau kaip aprasyta. :galvoju:
-
KGBYSTAS
2010-01-21 12:31
Prie ko ingridientuose nurodomi kvietiniai miltai? Ka su jais daryt? Per nosi traukt?:D
-
valodia
2009-12-05 14:45
gaminame gal pavyks-sakiai manau
-
BRAnys
2009-11-29 21:50
skaniai skaitosi :)
kita savaite bandysim :):)
-
BRAnys
2009-10-19 18:52
Zupa tai parasyk to gulaiso recepta
-
BRAnys
2009-10-19 18:22
Tai gal pasakysi tikro gulaiso recepta je icia ne tikras ??