
1 kilogramas | gudobelė (uogos) |
1 kilogramas | cukrus |
300 mililitrų | vanduo |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
šiek tiek | citrinos rūgštis |
Uogienę sudėti į sterilizuotus stiklainius, uždaryti ir ataušinti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Konservuotos paprikos su pomidorais
-
Konservuota žuvis greitpuodyje
-
Slyvų ir moliūgų uogienė
-
Sedulos vaisių drebučiai
-
Gudobelių uogienė
-
Cukinijos žiemai
-
Uogienė iš uogų arba vaisių
-
Ievos uogienė
-
Konservuoti grybai
-
Kaukazinių slyvaičių kompotas
-
Konservuoti baravykai
-
Konservuotos rūgštynės
-
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
-
Greitas vyšnių kompotas
-
Aštrūs rauginti agurkai
-
Kriaušių ir bruknių uogienė
-
Lietuviška obuolienė
-
Juodų serbentų uogienė
-
Konservuoti aguročiai
-
Šparaginės pupelės žiemai su pomidorų tyre
Gudobelių uogienė

- Paruošimo laikas:
-
Gudobelė, uogos,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas -
Vanduo,
300 mililitrų - Vanilinis cukrus
- Citrinos rūgštis
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Uogas surūšiuoti, išmesti pažeistas uogas, lapus ir vaiskočius, nuplauti, išdžiovinti ir sudėti į emaliuotą puodą. Užpilti karštu sirupu (1 kg vaisių 1 kg cukraus ir 0,3 litro vandens) ir palaikyti 10 valandų. Išvirti per vieną kartą įdėjus citrinos rūgšties ir vanilinio cukraus atitinkamai 1,5 ir 0,05 g vienam kg gudobelės vaisių.
Uogienę sudėti į sterilizuotus stiklainius, uždaryti ir ataušinti.
Komentarai (7)
-
jonas
2016-09-22 15:11
Ką daryti su uogomis
-
bela
2016-07-15 13:53
o kaip su gudobeliu kauliukai su jais reikia virti ar juos kaip nors isimti. Bandziau virti tik ka nuskintas su kauliukais nelabai kas gavosi, nepatiko
-
Elena
2014-09-30 08:52
ilgiausiai uztruko uogu paruosimas..pjoviau pusiau ir valiau seklas..cukraus dejau maziau nei parasyta, nes visada apsigaunu su saldumu..zodziu is 1kg uogu gavosi 1.25l uogienes..gal jas reikejo "pablenderiuot" kad marmeladas gautusi..