Grybų sriuba
AUTORIUS:
Natalija
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 gramų grybai
1 stiklinė perlinės kruopos
1 kilogramas bulvių
1 vienetas morkos
2 vienetai svogūnai
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai
1 vienetas salierai (stiebas)
5 vienetai lauro lapų
šiek tiek pelerūnas (kietis)
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek krapai
šiek tiek duona (skrudinta)
šiek tiek obelių aliejus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Į šiltą vandenį pamerkiame perlines kruopas (mirkome apie valandą). Grybus nuplauname ir supjaustome.
2.
Į didelį puodą su verdančiu vandeniu dedame išmirkytas perlines kruopas, grybus, beriame druskos, dedame prieskonių ir verdame apie 30 minučių ant mažos ugnies.
3.
Tada aliejuje apkepame pjaustytas griežinėliais arba tarkuotas morkas ir smulkintus svogūnus, salierą, supjaustytas bulves. Viską suverčiame į sriubą ir verdame ant mažos ugnies dar apie 20 minučių. Patiekiant pabarstyti smulkintų krapų, ir dėti skrudintų duonos kubelių.


Grybų sriubą jau nuo seno valgė Lietuvos didikai, kunigaikščiai ir bajorai.


Autorės receptas.

Populiariausi receptai šią savaitę

Grybų sriuba

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Į šiltą vandenį pamerkiame perlines kruopas (mirkome apie valandą). Grybus nuplauname ir supjaustome.

  2. Į didelį puodą su verdančiu vandeniu dedame išmirkytas perlines kruopas, grybus, beriame druskos, dedame prieskonių ir verdame apie 30 minučių ant mažos ugnies.

  3. Tada aliejuje apkepame pjaustytas griežinėliais arba tarkuotas morkas ir smulkintus svogūnus, salierą, supjaustytas bulves. Viską suverčiame į sriubą ir verdame ant mažos ugnies dar apie 20 minučių. Patiekiant pabarstyti smulkintų krapų, ir dėti skrudintų duonos kubelių.


    Grybų sriubą jau nuo seno valgė Lietuvos didikai, kunigaikščiai ir bajorai.


    Autorės receptas.

Receptą atsiuntė Natalija
Reklama:

Komentarai (3)


  • lina. 2015-02-28 13:37

    labai skanu kad daugiau tu sriubu pagaminti visur patiekti ant stalo.kad galetu.lb butu smagu ir skanu...


Daugiau receptų