
Grybų sriuba
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 gramų | grybai |
1 stiklinė | perlinės kruopos |
1 kilogramas | bulvių |
1 vienetas | morkos |
2 vienetai | svogūnai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
1 vienetas | salierai (stiebas) |
5 vienetai | lauro lapų |
šiek tiek | pelerūnas (kietis) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | krapai |
šiek tiek | duona (skrudinta) |
šiek tiek | obelių aliejus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Į šiltą vandenį pamerkiame perlines kruopas (mirkome apie valandą). Grybus nuplauname ir supjaustome.
2.
Į didelį puodą su verdančiu vandeniu dedame išmirkytas perlines kruopas, grybus, beriame druskos, dedame prieskonių ir verdame apie 30 minučių ant mažos ugnies.
3.
Tada aliejuje apkepame pjaustytas griežinėliais arba tarkuotas morkas ir smulkintus svogūnus, salierą, supjaustytas bulves. Viską suverčiame į sriubą ir verdame ant mažos ugnies dar apie 20 minučių. Patiekiant pabarstyti smulkintų krapų, ir dėti skrudintų duonos kubelių.
Grybų sriubą jau nuo seno valgė Lietuvos didikai, kunigaikščiai ir bajorai.
Autorės receptas.
Grybų sriubą jau nuo seno valgė Lietuvos didikai, kunigaikščiai ir bajorai.
Autorės receptas.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sušildanti daržovių sriuba
-
Trinta kukurūzų sriuba
-
Arvydo lieknėjimo sriuba
-
Sriuba su brokoliais
-
Šviežių daržovių sriuba su vištiena
-
Raugintų kopūstų sriuba
-
Firminė Žavintos žuvienė
-
Raugintų kopūstų sultinys
-
Žirnių su perlinėmis kruopomis sriuba
-
Vištienos sultinys
-
Greitoji sriubukė
-
Žuvienė daržovių sultinyje
-
Aštri meksikietiška sriuba
-
Burokėlių sriuba
-
Angliška sriuba iš veršio galvos
-
Daržovių sriuba su raugintais agurkais
-
Rūgštynių sriuba
-
Pieniška briuselinių kopūstų sriuba
-
Trinta morkų ir moliūgų sriuba
-
Avižienė su grybais
Grybų sriuba
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Grybai,
200 gramų -
Perlinės kruopos,
1 stiklinė -
Bulvės,
1 kilogramas -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
2 vienetai - Druska
- Juodieji pipirai
-
Salierai, stiebas,
1 vienetas -
Lauro lapai,
5 vienetai - Pelerūnas (kietis)
- Juodieji pipirai
- Krapai
- Duona, skrudinta
- Obelių aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į šiltą vandenį pamerkiame perlines kruopas (mirkome apie valandą). Grybus nuplauname ir supjaustome.
Į didelį puodą su verdančiu vandeniu dedame išmirkytas perlines kruopas, grybus, beriame druskos, dedame prieskonių ir verdame apie 30 minučių ant mažos ugnies.
Tada aliejuje apkepame pjaustytas griežinėliais arba tarkuotas morkas ir smulkintus svogūnus, salierą, supjaustytas bulves. Viską suverčiame į sriubą ir verdame ant mažos ugnies dar apie 20 minučių. Patiekiant pabarstyti smulkintų krapų, ir dėti skrudintų duonos kubelių.
Grybų sriubą jau nuo seno valgė Lietuvos didikai, kunigaikščiai ir bajorai.
Autorės receptas.
Reklama:
Komentarai (3)
-
lina.
2015-02-28 13:37
labai skanu kad daugiau tu sriubu pagaminti visur patiekti ant stalo.kad galetu.lb butu smagu ir skanu...
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...