Gruziškas jautienos šašlykas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek aliejaus
2 valgomieji šaukštai acto
šiek tiek kalendra
šiek tiek juodieji pipirai
2 vienetai svogūnai
šiek tiek druska
500 gramų jautiena
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Minkštą jautiena supjaustyti kubeliais, sumaišyti su druska, pipirais, smulkiai pjaustytais svogūnais, kalendra, actu. Sumaišius indą uždaryti ir laikyti šaltoje vietoje pusdienį. Po to mėsa nuvaloma nuo prieskonių, sumaunama ant iešmo ir aptepama aliejumi. Kepama virš žarijų, kol mėsa iškeps.

Populiariausi receptai šią savaitę

Gruziškas jautienos šašlykas

Komentarai: 16
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Minkštą jautiena supjaustyti kubeliais, sumaišyti su druska, pipirais, smulkiai pjaustytais svogūnais, kalendra, actu. Sumaišius indą uždaryti ir laikyti šaltoje vietoje pusdienį. Po to mėsa nuvaloma nuo prieskonių, sumaunama ant iešmo ir aptepama aliejumi. Kepama virš žarijų, kol mėsa iškeps.

Reklama:

Komentarai (16)


  • Žilvinas 2015-04-16 14:55

    Nesamonė, gruzinai nenaudoja acto , mè marinavimui


  • Kaukazas & Gruzija :D 2015-04-03 22:07

    Saslyku PARODIJA ! Kaukaze saslykams (mesos kepsniams) nenaudoja jokio acto ar majonezu ! Actas, majonezas gadina, sausina mesa ir maistas tampa nesveikas. Jie naudoja tik naturalius produktus ir prieskonius !


  • danko 2011-07-08 21:38

    jei vodkes yra keta mesa saslykas :-D


  • N. 2011-04-09 21:42

    Šiame recepte turi būti naudojamas vyno actas, o ne tas įprastinis, kuris išsausina mėsą.


  • Raima 2010-03-23 23:20

    Isitikinau,kad mesos nebutina marinuoti parom,uztenka poros valandu,t.y.kol sudega malkos ar anglys.O mesa marinuoju taip: mesa,saslyku prieskoniai,druskos,cukraus po truputi,citrinos sulciu,saukstas acto ir majonezo saukstas.Mesa gaunasi labai minksta ir skani.


  • rytis 2009-11-24 12:23

    Na manau mesos minkstumas priklauso nuo gyvulio ir kepimo. Visada kepu mesa visai naturalia. Kilogramini kepsni iskepu ant ziupsnio zariju. Svarbu, kad mesa gera, zarijos nekarstos ir pakankamai laiko. Va tai buna sultinga.


  • Alba 2009-11-10 11:09

    Nesutinku ir as.
    Acto nenaudoju jau kokia 20 metu marinuodamas saslykus jis nesuminkstina o issausina mesa.
    Geriausia marinuoti ja savosia sultise arba deti daug daug svogyno, bei truputi citrinos, ir marinuoti para laiko.


  • (anonimas) 2009-07-07 17:26

    :alus: :super: :aiskinu:


  • (anonimas) 2009-05-30 12:59

    :super:


  • Ričardas 2009-05-15 15:36

    Nesutinku.Mėsos sultingumas priklauso nuo to kiek laiko marinuojasi ir kaip kepama(jei mėsa nešąldyta).Be to reikia galvoti ir apie sudedamųjų dalių poveikį skrandžiui.


Daugiau receptų