125 mililitrai | miltai |
0.35 stiklinės | kefyras ( (rūgpienis)) |
0.25 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 žiupsnelis | druska |
2 valgomieji šaukštai | sviestas ( (tirpintas)) |
200 gramų | sūris |
4 valgomieji šaukštai | majonezas (VILNIUS) |
50 valgomųjų šaukštų | pienas |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
4 valgomieji šaukštai | lydytas sūris |
Tada truputį pamiltuoti ir atsargiai kočioti iki 0.5 cm storio. Jei darosi pūslelės, atsargiai pradurti šakute ir kočioti toliau.
Patiekti karšti - skaniausi, nes įdaras išlieka skystas, tąsus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pomidorų mėsainis
- Užkandėlė “Suktinukai” su majonezu
- Traškūs žiediniai kopūstai
- Sūrio lazdelės
- Skrudintos duonos sumuštiniai
- Sūdytos lašišos receptas
- Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
- Omletas
- Kaliaropių kepsniukai
- Ikrų užkandėlė
- Karališkos krevetės
- Paprikų laiveliai
- Burgundiškos pupelės
- Fondiu iš moliūgo
- Sūrio vyniotinis su krabų lazdelių įdaru
- Lietuviški "sushiai"
- Virtos dešros dubenėliai su daržovėmis
- Virti vėžiai
- Užkandis iš virtų kiaušinių "Musmirės"
- Daržovės drebučiuose
Gruziniškas chačapuri
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Miltai,
125 mililitrai -
Kefyras, (rūgpienis),
1/3 stiklinės -
Kepimo milteliai,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
1 žiupsnelis -
Sviestas, (tirpintas),
2 valgomieji šaukštai -
Sūris,
200 gramų -
Majonezas, VILNIUS,
4 valgomieji šaukštai -
Pienas,
50 valgomųjų šaukštų -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Lydytas sūris,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Užminkyti nekietą tešlą iš: miltų, kefyro / rūgpienio kepimo miltelių ir kiaušinio. Palikti pusvalandžiui pabrinkti.
Per tą laiką pasiruošti įdarą: sumaišyti majonezą, lydytą sūrelį, grietinę. Įpilti pieną, viską išmaišyti / paplakti iki vientisos masės. Sūrį sutarkuoti burokine tarka įmaišyti į turimą masę. Galima įdėti mėgiamų prieskonių (raudonėlio / baziliko / čiobrelio / česnako sikltelę(-es)). Viską pakaitinti iki tolygios konsistencijos, neperkaitinti.
Tešlą padalinti į 2 dalis. Iš kiekvienos iškočioti paplotėlį, pradėti nuo vidurio. Vidurys turi likti truputį storėlesnis. Įdarą taip pat padalinti į 2 dalis. Vieną kiek apstingusio (ne karšto) įdaro dalį dėti ant iškočioto papločio vidurio. Surinkti visus kraštus kaip į ryšulėlį ir užspausti.
Tada truputį pamiltuoti ir atsargiai kočioti iki 0.5 cm storio. Jei darosi pūslelės, atsargiai pradurti šakute ir kočioti toliau.Kepti su trupučiu sviesto arba sausoje keptuvėje ( tada iškepusius palaistyti sviestu).
Patiekti karšti - skaniausi, nes įdaras išlieka skystas, tąsus.
Komentarai (6)
-
lina
2016-03-10 12:07
Sitas blynas yra tikras izeidimas tikram gruziniskam chaciapuri. Nei tesla, nei idaras net arti to nera, kas turetu buti.
-
inga
2015-07-29 21:07
Gavosi visiska nesamone, nors ko noreti, is karto matosi, kad pieno tek negali buti ir kas matuoja saukstais piena
-
Ievai
2015-04-07 21:46
jei improvizuojat, tuomet negalima patiekalo pavadinti "gruzinišku chačapuri". Tik pagal visas tradicijas ir tiksliai laikantis receptūros pagamintas patiekalas gali būti pavadintas tokiu pavadinimu
-
Ieva
2015-04-07 18:37
Receptas yra skirtas visiems, kuriems patinka toks maistas. Taip, autentiška, gruziniška recepto versija - kitokia, įdaras yra kitoks. O šis receptas - mano improvizacija, tad jį ir gaminu savaip. Tiems, kam patiks idėja, išbandys ir, manau, liks patenkinti. :)
-
???
2015-04-07 18:24
O čia lietuviškoms ar gruzinų Velykoms patiekalas? Akivaizdu kad aprašymas konkrečiai šiam konkursui adaptuotas, nes tradiciškai į šį patiekalą joks majonezas nededamas. Ir išvaizda toli gražu ne šventinė