Grikiai sumaišomi su kiaušinio baltymu ir išdžiovinami orkaitėje. Iš jų išverdama biri košė. Džiovinti grybai išverdami ir mėsamale sumalami kartu su mėsa. Svogūnai pakepinami riebaluose.
Viskas sumaišoma, pagardinama prieskoniais ir druska. Daromi maltinukai, jie suvilgomi išplaktame kiaušinyje, pavoliojami džiūvėsėliuose ir apkepami riebaluose iš abiejų pusių.

Grikių kotletai su mėsa
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
2.5 valgomojo šaukšto | taukai (kiaulių) |
2 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | kiaušiniai (baltymas) |
50 gramų | grybai (džiovinti) |
250 gramų | grikiai |
2.5 stiklinės | sultinys (mėsos) |
250 gramų | mėsa (virta) |
1 vienetas | kiaušiniai (baltymas) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Orkaitėje keptas paršelis
-
Sprandinės kepsnys su morkomis
-
Kepta jautiena su kriaušėmis
-
Kiaulienos nugarinės kepsneliai su svogūnų-grietinėlės padažu
-
Mėsos, bulvių ir makaronų apkepas
-
Basturma
-
Kotletukai su padažu su brokoliais
-
Ant iešmo kepta aviena
-
Šašlykai citrinų marinate
-
Mėsos paplotėlis
-
Veršienos kepsnys
-
Gruziškas jautienos šašlykas
-
Maltiniai su grybų padažu
-
Paprika įdaryta faršu
-
Šeimos mėgstamiausi kepsniukai
-
Veršienos kumpis su obuoliais
-
Balandėliai pagal Viką
-
Kepta marinuota veršiena
-
Aštroki šašlykai
-
Mėsos duona
Grikių kotletai su mėsa
Komentarai:
7
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Taukai (kiaulių),
2.5 valgomojo šaukšto -
Svogūnai,
2 vienetai -
Kiaušiniai, baltymas,
1 vienetas -
Grybai, džiovinti,
50 gramų -
Grikiai,
250 gramų -
Sultinys, mėsos,
2.5 stiklinės -
Mėsa, virta,
250 gramų -
Kiaušiniai, baltymas,
1 vienetas - Juodieji pipirai
- Druska
- Džiūvėsėliai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Grikiai sumaišomi su kiaušinio baltymu ir išdžiovinami orkaitėje. Iš jų išverdama biri košė. Džiovinti grybai išverdami ir mėsamale sumalami kartu su mėsa. Svogūnai pakepinami riebaluose.
Viskas sumaišoma, pagardinama prieskoniais ir druska. Daromi maltinukai, jie suvilgomi išplaktame kiaušinyje, pavoliojami džiūvėsėliuose ir apkepami riebaluose iš abiejų pusių.
Reklama:
Komentarai (7)
-
Ernesta
2018-04-15 10:20
Skanu
-
Milducia
2008-07-08 15:35
Grikiu kotlietukai-jega,plius raudonelis ir bazilikas:)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...