
1.5 stiklinės | grikiai |
2 stiklinės | pienas |
2 stiklinės | vanduo |
50 gramų | sviestas |
šiek tiek | druska |
100 gramų | kiaulienos lašiniai |
1 vienetas | svogūnai |
Lašiniukai supjaustomi nedideliais gabaliukais, paspirginami su supjaustytu svogūnu ir duodami prie košės kartu su pienu.
Taip pat verdama košė ir iš pakepintų grikių. Perrinkti grikiai suberiami į keptuvę ir maišant kaitinami, kol paruduoja.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Perlinės kruopos su grybais ir daržovėmis
-
Desertinė avižinė košė
-
Sūdytos rūgštynės žiemai
-
Avižinė košė su razinomis ir riešutais
-
Žirnienė su grybais
-
Bulvių košė su vištiena
-
Skani grikių košė
-
Bulviškienė
-
Špinatų tyrė
-
Kepti obuoliai
-
Avižinė košė su moliūgų tyre
-
Ženšenio šaknies tyrelė
-
Perlinių kruopų košė
-
Kepti ryžiai
-
Vaikiška tyrelė
-
Avižinė košė su mėlynėmis
-
Melionų- manų košė
-
Grikių plovas su vištiena
-
Avižinių dribsnių apkepas su obuoliais
-
Avižinių dribsnių košė su vaisiais
Grikių košė

- Paruošimo laikas:
-
Grikiai,
1.5 stiklinės -
Pienas,
2 stiklinės -
Vanduo,
2 stiklinės -
Sviestas,
50 gramų - Druska
-
Kiaulienos lašiniai,
100 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grikiai perrenkami, nuplaunami, suberiami į verdanti vandenį ir verdami, kol pradės tirštėti. Tada supilamas pienas, sudedamas sviestas, pasūdoma ir virinama, kol grikiai sugers visą skystį. Tada uždengiama ir dedama į šiltą orkaitę, kad pašustų.
Lašiniukai supjaustomi nedideliais gabaliukais, paspirginami su supjaustytu svogūnu ir duodami prie košės kartu su pienu.
Taip pat verdama košė ir iš pakepintų grikių. Perrinkti grikiai suberiami į keptuvę ir maišant kaitinami, kol paruduoja.
Komentarai (17)
-
Agnė
2016-02-24 21:29
NA Ka Jus cia su tais lasineis
-
Rūta
2016-02-24 21:25
Skaniau be lasiniu ir svogūnų.
-
mhm,
2011-11-29 19:20
kaikurie zmones per daug jau keisti, nevertina puikiu dalyku, matyt del to kad stinga pinigu, tai pikti ant viso pasaulio.. puiki kose!
-
vaclovas
2010-12-07 23:19
:super: skanumelis tos kosytes
-
lina
2010-11-26 14:45
o as dar i tokia kosyte idedu kepintu morku,pievagrybiu ir lasinuku.Viska tusinu 10-15 min. labai skanu ir svarbiausia nebrangu ir daug :super:
-
daewu
2010-08-08 10:09
kokie cia zasinai taip keikiasi,jei neskanu tai ir nevalgykite.
-
Akvile
2010-05-30 15:58
skani kosyte :-) :super:
-
vile
2010-05-04 09:27
"pilieti" kam tau koses jei tu net normaliai isireiksti negali....jei tavo receptas gardesni tai ir rasyk ji kaip pavyzdi-tada komentuosim....kogero su lietuviais nieko bendro ir neturi-iskyrus pasa,nes tai labai idomus senas receptas,kuris vis dar gaminamas !!!! :juokauju:
-
Lukrecija
2010-05-03 20:34
tokia skani kose o pilieciai keikiasi ..
-
ji
2010-01-27 19:02
privercia daug kam,kad ir patys parasciausi receptukai,o tai ko pati cia uzejai--Jota--ar kartais nepasiziureti kaip paruosiami grikiai,mmm.... ;-)