250 mililitrų | grikiai (nevirtų) |
2 vienetai | morkos (didelių) |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | svogūnai (didelių) |
5 valgomieji šaukštai | miltai |
1 arbatinis šaukštelis | džiovintų petražolių |
0.666667 arbatinio šaukštelio | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | maltų juodųjų pipirų |
0.5 arbatinio šaukštelio | česnako milteliai |
šiek tiek | saulėgrąžų aliejus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Grikių blynai
- Avižinių dribsnių blyneliai
- Morkų sklindžiai
- Žemaičių blynai su grybų padažu
- Manų košės blynai
- Makaroninis su krabais
- Slyvų blyneliai
- Daržovių košės blynai su lydytu sūriu
- Bananiniai blyneliai
- Vištienos blyneliai
- Blynai su obuoliais
- Jogurtiniai blyneliai su bananais
- Cukinijų blyneliai
- Greiti kopūstų blyneliai
- Žuvies blyneliai su krevetėmis
- Amerikietiški blynukai
- Lietiniai blyneliai su kopūstėliais
- Blyneliai su kondensuoto pieno įdaru
- Ryžių ir veršienos blyneliai
- Pusryčių blynai su mėsa ir kukurūzais
Grikių kepsneliai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Grikiai, nevirtų,
250 mililitrų -
Morkos, didelių,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Svogūnai, didelių,
1 vienetas -
Miltai,
5 valgomieji šaukštai -
Džiovintos petražolės,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
2/3 arbatinio šaukštelio -
Malti juodieji pipirai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Česnako milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Saulėgrąžų aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į puodą supilame grikius ir užpilame vandeniu. Verdame tol, kol grikiai suminkštėja (~15 min nuo užvirimo). Po to nukošiame vandenį ir paliekame atvėsti.
Morkas nulupame, sutarkuojame stambia tarka. Svogūną nulupame, supjaustome kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame morkas, kepiname 5 min, tada sudedame svogūną ir kepiname, kol daržovės suminkštėja. Paliekame atvėsti.
Grikius sumaišome su kiaušiniais, miltais, apkeptais svogūnu ir morkomis, pagardiname prieskoniais. Masę gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Imame po 1 kaupiną valg. š. tešlos ir šlapiomis rankomis formuojame nedidelius, ~1-1,5 cm storio blynelius, apkepiname iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja. Išėmę iš keptuvės dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Skanaus!