Grikių blynai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
INGREDIENTAI:
200 gramų grikiai (malti)
200 gramų kvietiniai miltai
3 stiklinės pienas
40 gramų mielės
3 valgomieji šaukštai sviestas
3 vienetai kiaušiniai
1 valgomasis šaukštas cukraus pudra
1 valgomasis šaukštas taukai (kiaulių) (tirpinti)
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1,5 stiklinės pieno sumaišoma su mielėmis, cukrumi ir šaukštu kvietinių miltų. Viskas palaikoma, kad pakiltų. Tada supilamas likęs pienas, suberiami visi kvietiniai ir grikių miltai, įmušami kiaušiniai, pasūdoma. Viską gerai išmaišius, supilamas tirpintas sviestas. Dar sykį tešla pakildoma ir įkaitintuose riebaluose kepami blynai.

Populiariausi receptai šią savaitę

Grikių blynai

Komentarai: 12
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

1,5 stiklinės pieno sumaišoma su mielėmis, cukrumi ir šaukštu kvietinių miltų. Viskas palaikoma, kad pakiltų. Tada supilamas likęs pienas, suberiami visi kvietiniai ir grikių miltai, įmušami kiaušiniai, pasūdoma. Viską gerai išmaišius, supilamas tirpintas sviestas. Dar sykį tešla pakildoma ir įkaitintuose riebaluose kepami blynai.

Reklama:

Komentarai (12)


  • DALUTE 2010-03-18 16:15

    niekada nekepciau tokiu blynu,nes per daug ingriedentu,kiauliu taukai,mielesir tt,as issikepu paprasciausius grikiu blyneliu-vienam pakeliui virtu grikiu vienas kiausinis,saukstas miltu,mesos prieskoniai pagal kiekvieno skoni,labai skanu su kefyru uzgert,pabandykit :super:


  • Mantas 2010-01-11 11:35

    Chystai biski daunai, zjbs tie grikiai, daugiau valgyk daugiau augsit avinai. Svoris gerai auga nuo ju.


  • Marmuze 2008-09-27 10:17

    Teisingai, Mariau. 10 balu!


  • Marius 2008-09-26 20:27

    man patinka grikai 10 prabalsavau :D


  • Marius 2008-09-26 20:27

    o man grikai labai patinka taip kad nereikejo vertinti 1 nes kiti zmones meksta grikius


  • Vincentas 2008-07-10 22:07

    Čia ne blynai, o sklindžiai, nes blynai būna per visą keptuvę ir būtinai su raugu


  • Tomas 2008-07-06 22:20

    Prabalsavau 1 nes grikiu labai nemegstu, fuuu!


Daugiau receptų