Grikiais įdarytas karpis
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai aliejaus
šiek tiek druska
1 stiklinė grietinė
1 vienetas svogūnai
1 valgomasis šaukštas kvietiniai miltai
800 gramų karpis (šviežias, išvalytas)
1 stiklinė grikiai
1 vienetas kiaušiniai (virtas)
šiek tiek juodieji pipirai (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Žuvį nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais ir 15 minučių palaikykite. Nuluptą svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje.
Grikių kruopas sumaišykite su kepintais svogūnais ir kapotu virtu kiaušiniu. Gauta mase įdarykite žuvį. Pavoliokite miltuose ir apskrudinkite karštuose riebaluose.
Žuvį pašaukite į karštą orkaitę. Kepant vis palaistykite išsiskyrusiomis sultimis. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, apliekite grietine. Tiekite su šviežių daržovių salotomis, apibarstę prieskoninėmis žolelėmis.

Populiariausi receptai šią savaitę

Grikiais įdarytas karpis

Komentarai: 17
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Žuvį nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais ir 15 minučių palaikykite. Nuluptą svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje.
Grikių kruopas sumaišykite su kepintais svogūnais ir kapotu virtu kiaušiniu. Gauta mase įdarykite žuvį. Pavoliokite miltuose ir apskrudinkite karštuose riebaluose.
Žuvį pašaukite į karštą orkaitę. Kepant vis palaistykite išsiskyrusiomis sultimis. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, apliekite grietine. Tiekite su šviežių daržovių salotomis, apibarstę prieskoninėmis žolelėmis.

Reklama:

Komentarai (17)


  • frezija 2012-02-26 23:58

    elena,as ir neragavus grikiu su zuvim,bet daznai karpi su grikiais uztinku ivairiuose svetainese,ar tik ne rusu cia patiekalas?


  • frezija 2012-02-26 23:53

    gal ir nereikia grikiu apvirt,jie zuvyje manau isverda ir issitroskina ,as is vis kai kose darau,verdanciu vandeniu grikius uzpilu,ir kai atvesta jau buna isbrinke


  • tadas 2012-02-26 01:25

    mane irgi sudomino, ar reika grikius apvirt. jei as daryciau, tikrai virtus deciau.


  • kasparas 2010-03-16 21:55

    :super: :super: :super: :super: :super: :super:


  • Linksmute 2010-02-06 15:28

    ? O grikiai turi buti jau apvirti , ar siaip ,tiesiog stikline sausu nevirtu grikiu ? Tokios detales labai svarbios , ypac nepatyrusioms seimininkems . :stop: Na,as ,ko gero apvirciau tuos grikius,nes zuvis iskepa greitai - kaip darote jus ? :atsiprasau:


  • paulina 2010-02-06 09:37

    :super: nerealiai skanu


  • bri 2009-12-16 20:26

    liuks :super:


  • Elena 2009-03-19 14:24

    manau,kad karpis ir taip skanus ,paprastai keptas aliejuje,ar verta ji gadinti grikiais?


Daugiau receptų