
1 stiklinė | grikiai |
150 gramų | vištiena (file) |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | druska |
1 skiltelė | česnakas |
2 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
2 vienetai | paprika |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Arvydo paprasta grikių košė
-
Grikių rizotas
-
Skani grikių košė
-
Grikių košė su dešrele ir avokadu
-
Grikių plovas su vištiena
-
Skani grikių košė
-
Grikiai termose
-
Grikių košė su pievagrybių padažu
-
Biri grikių košė
-
Grikių košė su daržovėm
-
Grikiai su vištiena
-
Grikių košė su sūriu
-
Šventinis grikių rizotas
-
Grikių gėlės
-
Grikių košė su grybais
-
Grikių desertiniai pusryčiai
-
Grikiais įdaryta paprika
-
Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
-
Lešiai su džiovintais vaisiais ir riešutais
-
Graikiški spagečiai su malta mėsa
Grikiais įdaryta paprika

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Grikiai,
1 stiklinė -
Vištiena, file,
150 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas - Aliejus
- Druska
-
Česnakas,
1 skiltelė -
Džiūvėsėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Paprika,
2 vienetai - Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Grikius ir vištieną išverdame pasūdytame vandenyje.
Išvalome ir išskaptuojame paprikas. Vieną papriką perpjauname pusiau, kitą susmulkiname.
Įkaitiname keptuvėje aliejų, jame pakepiname svogūnus, susmulkintą papriką ir česnakus. Sudedame išvirusią ir susmulkintą vištieną. Kepame, kol daržovės suminkštės ir paruduos.
Dubenyje suberiame grikius, suberiam prieskonius, porą šaukštų džiūvėsių ir pabaigoje įmaišome pakepintas daržoves su vištiena.
Paruoštas išskabtuotas paprikas guldome į skardą, išklotą folija arba kepimo popieriumi, jas pripildome iki viršaus grikių mase. Viską pašlakstome alyvų aliejumi, uždengiam folija ir kepam orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temp. apie pusvalandį. Tada nuimame foliją ir kepame dar 15-20 min., kol viršus apskrus. Pateikiame su aštriu pomidorų ir salierų padažu.