500 gramų | vištienos krūtinėlės | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
1 valgomasis šaukštas | vanduo (šalto) | |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska | |
0.5 arbatinio šaukštelio | juodieji pipirai | |
šiek tiek | aliejaus | |
Pabarstymui: | ||
1 stiklinė | maltų džiūvėsėlių | |
0.5 stiklinės | miltai | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
1 arbatinis šaukštelis | saldžiosios paprikos milteliai | |
1 arbatinis šaukštelis | česnako milteliai | |
1 arbatinis šaukštelis | svogūnų milteliai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kijevo kotletai
- Vištų sparneliai su majonezu ir garstyčiomis
- Terrine kalakutienos ir vištienos
- Traškūs vištos sparneliai
- Vištienos vyniotinis su moliūgų sėklomis
- Švelni vištiena su brokoliais
- Laukinis ryžių plovas
- Fetos, moliūgo ir vištienos laiveliai
- Kepta višta garstyčių marinate
- Kalakutienos guliašas
- Kepti viščiukai
- Kepta žąsis su obuoliais
- Vištų kepenėlės su ananasais
- Vištiena kinietiškai
- Vištienos plovas
- Vištienos juostelės su sezamu
- Kepti vištienos sparneliai
- Pikantiškas vištienos krūtinėlės kepsnys
- Vištienos blyneliai
- Vištienos keksiukai
Greiti vištienos kąsneliai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vištienos krūtinėlė,
500 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Vanduo, šalto,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Juodieji pipirai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Malti džiūvėsėliai,
1 stiklinė -
Miltai,
0.5 stiklinės -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Saldžiosios paprikos milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Česnako milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Svogūnų milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištienos krūtinėlę padedame ant maistinės plėvelės, ant viršaus taip pat užtiesiame maistinę plėvelę ir vištieną gerai išmušame mėsos muštuku. Krūtinėlė turėtų būti ~1-1,5 cm storio. Tada krūtinėlę supjaustome į nedidelius kvadratėlius.
Viename inde išplakame kiaušinius su vandeniu, druska ir pipirais.
Kitame inde sumaišome džiūvėsėlius, miltus ir prieskonius, skirtus pabarstymui.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės ugnies.
Imame po vieną vištienos gabalėlį, pirmiausia įmerkiame į kiaušinių plakinį, tada dedame į džiūvėsėlius ir kepame įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gabalėliai įgauna auksinę spalvą. Vištienos nereikia perkepti, kitaip gabalėliai bus kieti. Iškeptus vištienos gabalėlius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Patiekiame su mėgstamu padažu.
Atšalusius vištienos kąsnelius galite pašildyti įkaitintoje orkaitėje.