
500 gramų | meduolių (mėgstamo skonio) |
500 gramų | grietinė (riebesnės) |
4 vienetai | bananai (vidutinio dydžio) |
3 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
1 arbatinis šaukštelis | citrinų sultys (nebūtina) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Braškinis tiramisu
-
Saldus maskarponės sūrio vyniotinis
-
Desertas su sausais pusryčiais
-
Dr. Oetker keksiukai su pudingo įdaru
-
Dr. Oetker glaistytas aviečių tortas
-
Nekeptas sausainių tortas su chalva
-
Ledai su braškėmis
-
Tortas "Grietinė"
-
Grietinėlės ledai
-
Vaisių vėrinukai
-
Šokolado pudingas su abrikosų kremu
-
Greitas sausaininis pyragas
-
Duonos putėsiai
-
Cake pops‘ai
-
Nekeptas varškės tortas
-
Arbūzų želė
-
Aviečių sulčių drebučiai
-
Želė „Spanguolės ant sniego“
-
Arvydo ananasų desertas
-
Bananų šerbetas
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Meduoliai, mėgstamo skonio,
500 gramų -
Grietinė, riebesnės,
500 gramų -
Bananai, vidutinio dydžio,
4 vienetai -
Cukraus pudra,
3 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys, nebūtina,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Meduolius sutrupiname viename dubenyje.
Į kitą dubenį sudedame grietinę, pagardiname cukraus pudra (pagal skonį) ir citrinos sultimis (jei naudojate). Išmaišome.
Imame apvalią, nedidelę, išardomą tortinę (aš naudojau 20 cm skermens). Ant jos dugno dedame 1/3 sutrupintų meduolių, tolygiai padengiame dugną, prispaudžiame. Užpilame ¼ grietinės, šiek tiek paspaudžiame, išdėliojame griežinėliais supjaustytus bananus, užpilame dar ¼ grietinės. Tada užberiame puse likusių meduolių, paspaudžiame, vėl grietinės sluoksnis, bananai ir vėl grietinė. Tortą užberiame likusiais meduolių trupiniais.
Tortą paliekame šaldytuve pernakt, kad visi sluoksniai įsigertų grietinės kremo. Puošiame pagal savo fantaziją. Aš papuošimui naudojau saujelę maraschino vyšnių. Skanaus!