Graikiška žuvies filė
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
500 gramų žuvis (filė)
2 valgomieji šaukštai citrinų sultys
2 valgomieji šaukštai aliejaus
1 vienetas svogūnai
1 vienetas česnakas (skiltelė)
100 gramų vynas (baltas)
2 valgomieji šaukštai žalumynų (įvairūs)
250 gramų agurkų
250 gramų pomidorai
2 vienetai paprika
šiek tiek druska
šiek tiek pipirai (juodieji)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Žuvies filė apšlakstoma citrinos sultimis ir pasūdoma. Į keptuvę įpilama pusė nurodyto aliejaus, jame apkepinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir sukapoti česnakai, vėliau sudedama žuvis. Ji apliejama vynu, apibarstoma prieskoniniais žalumynais, uždengiama dangčiu ir 10—15 min. patroškinama. Ankštinis saldusis pipiras supjaustomas plonais žiedais ir apkepinamas likusiame aliejuje, po 16 min. sudedamos nulupto agurko skiltelės, o dar po 5 min.— pomidorų puselės. Viskas pasūdoma ir pabarstoma pipirais. Išsitroškinusios daržovės sukrečiamos ant žuvies, indas uždengiamas dangčiu, ir viskas dar 5 min. patroškinama. Paduodama karštas, su batonu arba bulvėmis.

Populiariausi receptai šią savaitę

Graikiška žuvies filė

Komentarai: 7
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Žuvies filė apšlakstoma citrinos sultimis ir pasūdoma. Į keptuvę įpilama pusė nurodyto aliejaus, jame apkepinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir sukapoti česnakai, vėliau sudedama žuvis. Ji apliejama vynu, apibarstoma prieskoniniais žalumynais, uždengiama dangčiu ir 10—15 min. patroškinama. Ankštinis saldusis pipiras supjaustomas plonais žiedais ir apkepinamas likusiame aliejuje, po 16 min. sudedamos nulupto agurko skiltelės, o dar po 5 min.— pomidorų puselės. Viskas pasūdoma ir pabarstoma pipirais. Išsitroškinusios daržovės sukrečiamos ant žuvies, indas uždengiamas dangčiu, ir viskas dar 5 min. patroškinama. Paduodama karštas, su batonu arba bulvėmis.

Reklama:

Komentarai (7)


  • Tomas 2010-11-23 17:47

    Tik pamirsau pasakyti, kad as ant galo nemaisiau troskinta zuvi su troskintom darzovem, man buvo idomu paragaut tiek viena tiek kita atskirai, zuvis gavosi super ;)


  • Tomas 2010-11-23 17:21

    Ka tik pasigaminau, labai skanu! :super:


  • (anonimas) 2010-05-20 18:36

    Mane sudomino ir manau labai skanu,einu gaminti! :-)


Daugiau receptų