Graikiška žuvienė
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | žuvis (jūrinė) |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | žalumynų |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
5 vienetai | juodieji pipirai (malti) |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
2 valgomieji šaukštai | margarinas |
0.5 vieneto | česnakas (skiltelė) |
2 vienetai | pomidorai |
6 valgomieji šaukštai | grietinėlės, 35% |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žuvis nuvaloma ir, nupjovus galvą, nulupus odą, išėmus kaulus, supjaustoma gabalais. Galva, oda ir kaulai užpilama 1,5 L vandens ir kartu su svogūnu, prieskoniniais žalumynais, juodaisiais pipirais bei lauro lapeliu maždaug 30 min. paverdama. Vėliau sultinys perkošiamas, į jį sudedama žuvis. Verdama ant mažos ugnies, kol žuvis suminkštėja. Keptuvėje ištirpinamas margarinas, įberiama miltų, įpilama truputį sultinio. Gautas uždaras supilamas į sultinį, kartu įdedama pomidorų, sugrūsto česnako, įpilama grietinėlės, įberiama druskos ir pipirų. Dabar į sultinį vėl sudedama išvirta žuvis, sriuba dar kartą užvirinama, nukeliama nuo ugnies ir, uždengus dangčiu, 5 min. palaikoma. Patiekiama su batonu.
Graikiška žuvienė
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Žuvis, jūrinė,
1 kilogramas -
Svogūnai,
1 vienetas - Žalumynai
-
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas -
Juodieji pipirai, malti,
5 vienetai -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Margarinas,
2 valgomieji šaukštai -
Česnakas, skiltelė,
0.5 vieneto -
Pomidorai,
2 vienetai -
Grietinėlė, 35%,
6 valgomieji šaukštai - Druska
- Juodieji pipirai, malti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Žuvis nuvaloma ir, nupjovus galvą, nulupus odą, išėmus kaulus, supjaustoma gabalais. Galva, oda ir kaulai užpilama 1,5 L vandens ir kartu su svogūnu, prieskoniniais žalumynais, juodaisiais pipirais bei lauro lapeliu maždaug 30 min. paverdama. Vėliau sultinys perkošiamas, į jį sudedama žuvis. Verdama ant mažos ugnies, kol žuvis suminkštėja. Keptuvėje ištirpinamas margarinas, įberiama miltų, įpilama truputį sultinio. Gautas uždaras supilamas į sultinį, kartu įdedama pomidorų, sugrūsto česnako, įpilama grietinėlės, įberiama druskos ir pipirų. Dabar į sultinį vėl sudedama išvirta žuvis, sriuba dar kartą užvirinama, nukeliama nuo ugnies ir, uždengus dangčiu, 5 min. palaikoma. Patiekiama su batonu.
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...