Glazūruota antiena su lazdyno riešutais, miško uogomis ir varškės kremu
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
5 vienetai antienos (file)
1 sauja žemuogės
1 sauja mėlynės
1 sauja spanguolės
1 sauja lazdyno riešutai
20 gramų brendis
šiek tiek pipirai
šiek tiek druska
2 valgomieji šaukštai grietinė
Kremui:
150 gramų varškė
šiek tiek pipirai (čili)
šiek tiek česnakas
1 arbatinis šaukštelis medus
4 valgomieji šaukštai krapai (smulkinti, švieži)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Antienos paruošimas. Antienos krūtinėlę nusausinti ir įpjauti odelę kvadratėliais, ant viršaus užberti druskos. Dėti į dar neįkaitusią keptuvę odele žemyn ir kepti apie 7 minutes, tuomet apverti. Baigus kepti, anties krūtinėlę perdėti į kepimo skardą ir kepti iki 200 °C temp. laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5 minutes. Iįkepus, supjaustyti antieną nedideliais gabaliukais.
2.
Uogų padažas. Į keptuvę suberti cukrų ir kaitinti, kol cukrus išsilydis. Sudėti sviestą, įpilti brendžio ir ,maišant, šiek tiek pakaitinti. Suberti uogas, išjungti ugnį ir gerai išmaišyti padažą.
3.
Varškės kremas. Pertrinti varškę per sietelį, sumaišyti su grietine, susmulkintu česnaku, medumi, krapais, druska bei pipirais.
4.
Sausoje keptuvėje sudėti pakepinti ir sudėti prieskonius. Į lėkštę dėti antienos gabaliukus, šaukštą varškės kremo, lazdyno riešutus ir viską aplieti uogų užpilu.


Skanaus!

Glazūruota antiena su lazdyno riešutais, miško uogomis ir varškės kremu

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai: Kremui:
Gaminimo eiga:
  1. Antienos paruošimas. Antienos krūtinėlę nusausinti ir įpjauti odelę kvadratėliais, ant viršaus užberti druskos. Dėti į dar neįkaitusią keptuvę odele žemyn ir kepti apie 7 minutes, tuomet apverti. Baigus kepti, anties krūtinėlę perdėti į kepimo skardą ir kepti iki 200 °C temp. laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5 minutes. Iįkepus, supjaustyti antieną nedideliais gabaliukais.

  2. Uogų padažas. Į keptuvę suberti cukrų ir kaitinti, kol cukrus išsilydis. Sudėti sviestą, įpilti brendžio ir ,maišant, šiek tiek pakaitinti. Suberti uogas, išjungti ugnį ir gerai išmaišyti padažą.

  3. Varškės kremas. Pertrinti varškę per sietelį, sumaišyti su grietine, susmulkintu česnaku, medumi, krapais, druska bei pipirais.

  4. Sausoje keptuvėje sudėti pakepinti ir sudėti prieskonius. Į lėkštę dėti antienos gabaliukus, šaukštą varškės kremo, lazdyno riešutus ir viską aplieti uogų užpilu.


    Skanaus!

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...