100 gramų | sviestas |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
200 gramų | grietinė |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
8 vienetai | obuoliai |
250 gramų | kvietiniai miltai |
2 stiklinės | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
1. Ištirpinkite sviestą ir dar kol šiltas maišykite su cukrumi, kepimo milteliais, druska.
2. Įmuškite į masę 2 kiaušinius.
3. Pilkite miltus ir grietinę.
4. Viską gerai išmaišykite arba geriausiai išplatikte plaktuvu.
5. Leiskite tešlai pakilti.
6. Pilkite tešlą sluoksniais t.y. tešla+obuoliukai+tešla+obuoliukai ir tada vėl tešla ir viršutinis papuošimas.
7. Nepamirškite kepant patepti viršaus baltymu kiaušinio!!
8. 200 laipsnių temperatūroje įšaukite piragą. Folijoje arba kepimo plevelėje.
9. Kepkite apie 30min.
10. Galite pabarstyti cinamonu arba cukraus pudra.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Gardusis Kuršėnų vyniotinis
- Bandelės vasaros užkandžiams
- Malta mėsa tešloje
- Moliūgo ir obuolių pyragas
- Obuolių pyragas su šokoladiniu užtepu
- Citrininis varškės pyragas su kakava
- Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
- Biskvitinis obuolių pyragas
- Vaniliniai keksiukai su maskarponės kremu
- Gardučiai keksiukai
- Kalėdinė eglutė
- Bulvių pyragas su vištiena ir sūriu
- Pica Margarita
- Šimtalapis su razinomis
- Migdoliniai sausainiai
- Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su įdaru
- Kalėdiniai keksiukai
- Naminė balta duona
- Paprastas pyragas su abrikosų džemu
- Šokoladiniai sausainiai su kokosu
Gerdos obuolių pyragas
-
Sviestas,
100 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Grietinė,
200 gramų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Obuoliai,
8 vienetai -
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Cukrus,
2 stiklinės -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tai labai lengavai pagaminamas pyragas.TIems kurie mėgsta skaniai ir greitai!
1. Ištirpinkite sviestą ir dar kol šiltas maišykite su cukrumi, kepimo milteliais, druska.
2. Įmuškite į masę 2 kiaušinius.
3. Pilkite miltus ir grietinę.
4. Viską gerai išmaišykite arba geriausiai išplatikte plaktuvu.
5. Leiskite tešlai pakilti.
6. Pilkite tešlą sluoksniais t.y. tešla+obuoliukai+tešla+obuoliukai ir tada vėl tešla ir viršutinis papuošimas.
7. Nepamirškite kepant patepti viršaus baltymu kiaušinio!!
8. 200 laipsnių temperatūroje įšaukite piragą. Folijoje arba kepimo plevelėje.
9. Kepkite apie 30min.
10. Galite pabarstyti cinamonu arba cukraus pudra.
Komentarai (83)
-
Danguole
2016-11-23 15:22
Super isejo pyragas,viskas gerai iskilo,vyrui labai patiko.:)Aisku tiek cukraus nedejau :)O tam kam nepatinka nekomentuokit visai jeigu nemokat recepto pagal save daryti.:)
-
tiesa
2016-08-13 15:00
Issikepiau ir paragavau. Super labai skanus
-
JONAS
2014-08-22 17:33
LABAI SKANU
-
ji
2014-07-10 23:18
Skanesnio pyrago net nesu valgiusi....kritikuoja matyt, kas su virtuve ir konditerija neturi nieko bendro...Puikus receptas - viskas tiesiog tobula!!!!
-
as
2013-10-04 11:14
nu vejai dvi stiklines cukraus ir arbatinis sauklstelis druskos.....
-
yyy
2013-10-03 22:18
prajuokino sis receptukas :) kas gali cia pakilt pasakykit,na pagal si recepta tikrai nekepciau ,nes kvepia nesamone
-
(anonimas)
2013-04-28 20:59
Labai skanu:) :super:
-
(anonimas)
2011-07-25 09:03
:super: labai labai skanus pyragas
-
(anonimas)
2011-05-25 19:54
sveiki nesuprantu kam reikia laukti kol pyragas pakils gi jokiu mieliu ten nera?
-
Raminta
2011-04-30 14:52
Labai labai skanu buvo, niam niam... :super: Butinai dar issikepsiu, patariu ir kitiem ;-)