
320 gramų | kvietiniai miltai |
300 gramų | cukrus |
4 vienetai | kiaušiniai |
3 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
150 gramų | sviestas (lydytas) |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
šiek tiek | vanduo |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
5 vienetai | slyvos |
šiek tiek | cinamonas (pabarstymui) |
2) Tada į gautą tešlą supilame pilnai išlydytą, bet šiek tiek atvėsusį sviestą ir gerai išmaišome. Tuomet tešla būna tirštesnė nei grietinė, bet minkymui jau netinkama.
3) Į gautą tešlą sudedame grietinę ir įpilame šlakelį vandens, tada įberiame šiek tiek vanilinio cukraus ir viską gerai suplakame su mixer'iu.
4) Supilame tešlą į kepimo formą išteptą sviestu ir džiūvesėliais. Slyvas nuplauname, perpjauname pusiau ir išimame kauliukus. Paruoštas slyvas guldom į tešlą odele žemyn, o ant viršaus slyvas pabarstome cinamonu, jei labai rūgščios slyvos, tai galima paberti ant cinamono dar ir cukraus.
5) Pyragą kepame apie 40 minučių 200C temperatūroje, režimas: kaitinimas iš viršaus ir apačios.
SKANAUS!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Varškės "Extazy"
-
Pyragas „Sniego senis“
-
Švelnus pyragas
-
Prancūziškas mėsos pyragas
-
Sūrio pyragas
-
Obuolių „Šarlotė“
-
Medaus ir bananų pyragas
-
Aguonų keksas
-
Obuolių pyragas
-
Trupininis pyragas su varške ir persikais
-
Pavlova
-
Vaisių tortas
-
Obuolių pyragas su varške ir cinamonu
-
Keksiukai
-
Ananasų pyragas puodelyje
-
Klasikinis pyragas "Tosca"
-
Trupiniuotis
-
Mielinis vyniotinis su aguonomis
-
Meduolis
-
Everestas
Gardusis slyvų pyragas

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
320 gramų -
Cukrus,
300 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Kepimo milteliai,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Sviestas, lydytas,
150 gramų -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai - Vanduo
- Vanilinis cukrus
-
Slyvos,
5 vienetai - Cinamonas, pabarstymui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1) Dubenėlyje sumaišome šiuos ingredientus: miltus, cukrų, kiaušinius, kepimo miltelius ir aliejų. Tešla gaunasi kieta, ją galima minkyti.
2) Tada į gautą tešlą supilame pilnai išlydytą, bet šiek tiek atvėsusį sviestą ir gerai išmaišome. Tuomet tešla būna tirštesnė nei grietinė, bet minkymui jau netinkama.
3) Į gautą tešlą sudedame grietinę ir įpilame šlakelį vandens, tada įberiame šiek tiek vanilinio cukraus ir viską gerai suplakame su mixer'iu.
4) Supilame tešlą į kepimo formą išteptą sviestu ir džiūvesėliais. Slyvas nuplauname, perpjauname pusiau ir išimame kauliukus. Paruoštas slyvas guldom į tešlą odele žemyn, o ant viršaus slyvas pabarstome cinamonu, jei labai rūgščios slyvos, tai galima paberti ant cinamono dar ir cukraus.
5) Pyragą kepame apie 40 minučių 200C temperatūroje, režimas: kaitinimas iš viršaus ir apačios.
SKANAUS!
Komentarai (4)
-
as
2010-09-12 19:52
man sis pyragas patiko nerealiai ;)) toks skanus kaip pirktas is parduotuviu, tik cia be dazikliu ir minkstikliu ir viso kito slamsto
-
miglute girl
2010-09-12 16:56
%-) skiamba tesiog stulbinanciai !!!!!! :super: