Tešlai: | ||
500 gramų | miltai | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
100 gramų | sviestas | |
4 valgomieji šaukštai | medus | |
1 valgomasis šaukštas | acto | |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo soda | |
Papuošimui: | ||
šiek tiek | karamelizuotas kondensuotas pienas | |
šiek tiek | graikiniai riešutai | |
Kremui: | ||
450 gramų | grietinė | |
1 stiklinė | vanduo | |
75 gramai | želė (milteliais) | |
16 gramų | standiklio | |
2 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vaisinis varškinukas
- Keksiukai
- Sezamo gardumynas
- Pyragas su rabardarų džemu
- Šokoladinis vyniotinis
- Varškės "Extazy"
- Pyragas „Trys norai“
- Svogūnų pyragas
- Sūrio ir svogūnų pyragas
- Ingridos obuolių pyragas
- Krokodilas
- Didysis kriaušių pyragas
- Kopūstų tortas
- Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
- Batonas su sūriu ir česnaku
- Šokoladionis keksas
- Pyragas su varške Velykoms
- Aguonų keksas
- Meduolis su obuoliais
- Moliūgų pyragas
Gardus medaus pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Miltai,
500 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sviestas,
100 gramų -
Medus,
4 valgomieji šaukštai -
Actas,
1 valgomasis šaukštas -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kepimo soda,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Karamelizuotas kondensuotas pienas
- Graikiniai riešutai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinė,
450 gramų -
Vanduo,
1 stiklinė -
Želė, milteliais,
75 gramai -
Standiklis,
16 gramų -
Cukraus pudra,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sumaišykite miltus su tarkuotu sviestu ir kiaušiniais. Pridėkite curkų kartu su vaniliniu cukrumi bei actu nugesintą sodą, medų. Minkykite tešlą rankomis. Tešla turi gautis ne per daug kieta. Suminkytą tešlą padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite ant kepimo popieriaus.
Kepame po vieną 180C įkaitintoje orkaitėje, apie 30 minučių.
Kad paruoštumėte želę, sumaišykite žele miltelius su karštu vandeniu ir palikite šaldytuve.
Elektriniu maišytuvu suplakite grietinę. Kad grietinė geriau sutirštėtų, pridėkite grietinėlės standiklio. Pridėkite cukraus pudros. Kai žele šiek tiek sukietės, pridėkite prie grietinės kremo ir viską gerai sumaišykite. Palikite kuriam laikui šaldytuve.
Vieną tešlos lakštą tepkite kremu, ant viršaus dėkite antrą. Viršutiniam pyrago sluoksniui papuošti užtepkite pašildytą karamelizuotą sutirštintą pieną. Paberkite susmulkintus graikinių riešutų gabaliukus.
Komentarai (2)
-
Jolanta
2018-04-24 18:57
O tai mefus kur?