Gardi sriuba „Tom Kha Gai“
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis kalendra (lapeliai)
0.5 vieneto citrinos (lapeliai)
2 vienetai citrinžolė (stiebai)
4 vienetai citrinos (lapeliai)
300 gramų vištienos filė
1 arbatinis šaukštelis druska
2 arbatiniai šaukšteliai cukrus (rudasis)
400 mililitrų pienas (kokoso)
10 gramų grybai (“White Fungus”)
400 mililitrų vanduo
1 vienetas imbieras (3 cm gabaliukas)
3 vienetai paprika (aitrioji, džiovinta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
1. Grybus pamerkiame vandenyje.

2. Į puodą supilame kokosų pieną ir vandenį (tokį patį kiekį).

3. Imbierą ar alpinijos šaknį nulupame ir supjaustome plonais griežinėliais, sumetame juos į puodą kartu su citrinžole, aitriosiomis paprikomis ir žaliosios citrinos lapeliais. Užviriname. Tada sumažiname ugnį iki vidutinės. Verdame 10 min.

4. Supjaustome vištieną kąsnio dydžio gabalėliais.

5. Supilame į puodą druską, cukrų, kalendrą ir išmaišome. Sudedame vištieną ir išmirkusius nusunktus grybus “White Fungus”. Paverdame sriubą 10 min., kol išvirs vištiena. Patikriname ar išvirę ištraukę ir perpjovę vieną vištienos gabalėlį.

6. Išspaudžiame į sriubą žaliosios citrinos sultis.

7. Patiekiame su ryžiais ar vieną.

Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt

Nuotraukos autorius Darius Petrulaitis.

Gardi sriuba „Tom Kha Gai“

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

1. Grybus pamerkiame vandenyje.

2. Į puodą supilame kokosų pieną ir vandenį (tokį patį kiekį).

3. Imbierą ar alpinijos šaknį nulupame ir supjaustome plonais griežinėliais, sumetame juos į puodą kartu su citrinžole, aitriosiomis paprikomis ir žaliosios citrinos lapeliais. Užviriname. Tada sumažiname ugnį iki vidutinės. Verdame 10 min.

4. Supjaustome vištieną kąsnio dydžio gabalėliais.

5. Supilame į puodą druską, cukrų, kalendrą ir išmaišome. Sudedame vištieną ir išmirkusius nusunktus grybus “White Fungus”. Paverdame sriubą 10 min., kol išvirs vištiena. Patikriname ar išvirę ištraukę ir perpjovę vieną vištienos gabalėlį.

6. Išspaudžiame į sriubą žaliosios citrinos sultis.

7. Patiekiame su ryžiais ar vieną.

Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt

Nuotraukos autorius Darius Petrulaitis.

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...