Sumaišome tarpusavyje kvietinius ir ruginius miltus. Viduryje padarome duobutę, į kurią suberiame mielės, cukrų, druską. Sumaišome su šiek tiek miltų. Taip pat į centrą pamažu pilame vandenį ir imdami miltų iš šonų minkome tešlą. Tešlą minkome labai energingai apie 10 minučių. Tada aptepame aliejumi, įvyniojame į foliją, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pakilti šiltoje vietoje.
Tešlą perminkome, formuojame duonos kepaliuką, viršų įpjauname, aptepame aliejumi ir apibarstome sezamo sėklomis, dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą, uždengiame folija ir dar paliekame pakilti apie 30 - 45 minutes.
Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 190 C laipsnių tempretatūros.
Gardi sezaminė duona
INGREDIENTAI:
2 stiklinės | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | ruginiai miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | mielės (sausos) |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
1.5 arbatinio šaukštelio | druska |
280 mililitrų | vanduo |
šiek tiek | sezamas (sėklos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
- Trupininis pyragas su uogiene
- Biskvitinis obuolių pyragas
- Bandelės su bulvėmis
- Varškės pyragas
- Močiutės keksas
- Kalėdinis keksas
- Šokoladinis pyragas
- Pyragas su obuoliais
- Morkų sausainiai
- Kokosiniai sausainiai
- Dideli Guliverio pirštai
- Lengvas pyragas
- Keksiukai su mėlynėmis
- Pyragas „Sniegas“
- Purus ir greitai paruošiamas obuolių pyragas
- Tiramisu gaminimas
- Tortas meilės dienai
- Lengvai padaromi purūs žagarėliai
- Šokoladinis pyragas su riešutais
- Citrininiai keksiukai
Gardi sezaminė duona
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Kvietiniai miltai,
2 stiklinės -
Ruginiai miltai,
1 stiklinė -
Mielės, sausos,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Vanduo,
280 mililitrų - Sezamas, sėklos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sumaišome tarpusavyje kvietinius ir ruginius miltus. Viduryje padarome duobutę, į kurią suberiame mielės, cukrų, druską. Sumaišome su šiek tiek miltų. Taip pat į centrą pamažu pilame vandenį ir imdami miltų iš šonų minkome tešlą. Tešlą minkome labai energingai apie 10 minučių. Tada aptepame aliejumi, įvyniojame į foliją, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pakilti šiltoje vietoje.
Tešlą perminkome, formuojame duonos kepaliuką, viršų įpjauname, aptepame aliejumi ir apibarstome sezamo sėklomis, dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą, uždengiame folija ir dar paliekame pakilti apie 30 - 45 minutes.
Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 190 C laipsnių tempretatūros.
Reklama:
Komentarai (4)
-
staras
2011-09-18 19:15
foto tai batonas..... :-p :taip:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...