320 gramų | kvietiniai miltai |
250 gramų | cukrus |
4 vienetai | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
4 valgomieji šaukštai | aliejaus |
2 vienetai | obuoliai |
šiek tiek | vynuogės |
šiek tiek | razinos |
Sudedame supjaustytus obuolius nestambiais gabalėliais, razinas. Galime pagal skonį įpilti kvapų, cinamono ar kakavos. Išmaišome.
Gautą masę supilame į skardą arba kepimo formą išteptą sviestu ir apibarstome džiuvesėliais (nebūtinai). Viršų apdėliojame vynuogių supjaustytomis puselėmis.
Viską įdedame į įkaitintą orkaitę. Kepti apie valandą, kol viršus gražiai apskrus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sūrio desertas
- Kriaušių pyragas
- Moliūgo ir obuolių pyragas
- Bulvių pyragėliai su mėsa
- Pyragas "Pirmoji šalna"
- Purus ir greitai paruošiamas obuolių pyragas
- Kaimiškas pyragas
- Aguonų keksas
- Varškės pyragas su obuoliais
- Varškės pyragas su jogurtu
- Pavasariškai žalias pyragas
- Trupiniuotis
- Mielinės bandelės
- Obuolių pyragas su riešutais
- Nekeptas obuolių pyragas (nesaldus)
- Niujorko pyragas
- Tortas "kriaušė"
- Bulvių pyragas su vištiena ir sūriu
- Pyragas "Trupinukas"
- Citrininis varškės pyragas
Gaivusis pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
320 gramų -
Cukrus,
250 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Obuoliai,
2 vienetai - Vynuogės
- Razinos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Supilame cukrų, įmušame kiaušinius viską gerai išplakame. Persijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais tiesiai į plakinį, įpilame aliejų ir grietinę. Viska gerai išplakame. Turi gautis tiršta, vientisa masė.
Sudedame supjaustytus obuolius nestambiais gabalėliais, razinas. Galime pagal skonį įpilti kvapų, cinamono ar kakavos. Išmaišome.
Gautą masę supilame į skardą arba kepimo formą išteptą sviestu ir apibarstome džiuvesėliais (nebūtinai). Viršų apdėliojame vynuogių supjaustytomis puselėmis.
Viską įdedame į įkaitintą orkaitę. Kepti apie valandą, kol viršus gražiai apskrus.
Komentarai (12)
-
ai praleidau yra du sauksteliai,tai cia
2013-12-15 23:22
jau geriau uz batona
-
kazi kas cia iseis,
2013-12-15 23:20
nu labai paprastas pyragas,o kas purina nes nei kepimo milteliu.ar sodos,kaip tas razinas,ar nereikia nuplikyt,o ir kavapu ..jei norit,bent jau vanilino..vieto batono manau bus neblogai
-
sim
2011-10-18 15:21
Bandysiu :-) Galbut bus skanu !
-
111
2011-10-18 15:20
Bandysiu :-) :-) :-)
-
keksas
2011-07-05 23:15
labai skanus kaip desrele :super: :bloga: :-D :-p ;-) :-(
-
(anonimas)
2011-03-18 17:55
labai skanus :-D :super2:
-
gitana
2010-10-30 16:12
labai skanus :super: :super: kepu kekviena savaite ,nes vaikai nieko kito dabar nenori.tik sio skanumyno ;-) ;-)
-
(anonimas)
2010-10-24 13:46
:bloga: %-) :bloga: :-p ;-) :-( nezinau
-
liu
2010-05-18 14:44
man irgi taip atrodo...
-
vile
2010-05-18 14:17
jaučiu,vynuogės per valanda,apskrus.