800 gramų | vyšnios |
400 mililitrų | grietinėlės, 35% |
300 gramų | cukrus |
75 gramai | želatina |
2 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
2 lašai | vanilės esencijos (Nebūtinai) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vaflių tortas su šokoladu
- Dietiškas torčiukas
- Tiramisu
- Nekeptas šokoladinis – karamelinis tortas
- Sacher tortas Kalėdoms
- Grietinėlės tortas
- Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
- Medaus tortas
- Gaivus mango tortas
- Grietinėlės pyragas
- Obuolių tortas su plakta grietinėle
- Jogurtinis tortas
- Meile alsuojantis tortas
- Vyniotinis su margu įdaru
- Aistės jogurto pyragas
- Varškės tortas
- Lietinių tortas
- Napoleonas su varške ir spanguolių uogienė
- Nekeptas sausainių tortas
- “Oreo” sausainių tortas
Gaivus vyšninis želė tortas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Vyšnios,
800 gramų -
Grietinėlė, 35%,
400 mililitrų -
Cukrus,
300 gramų -
Želatina,
75 gramai -
Cukraus pudra,
2 valgomieji šaukštai -
vanilės esencija, Nebūtinai,
2 lašai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vyšnių sluoksniui: 30 g želatinos užpilti 70 ml šalto vandens, kad išbrinktų.
Išvirti vyšnių sirupą: suberti vyšnias, užpilti 850 ml vandens, suberti cukrų. Išmaišyti ir leisti užvirti. Užvirus nukošti.
Saują sirupe virtų vyšnių išdėlioti būsimo torto formos dugne.
Išbrinkusią želatiną pakaitinti ant nedidelės ugnies (arba karšto vandens vonelėje), kol ištirps. Per tankų sietelį supilti į 500 ml vyšnių sirupo. Gerai išmaišyti ir užpilti ant vyšnių torto formoje. Dėti į šaldytuvą sustingti (apie 1 valandai).
Grietinėlės sluoksnis: 15 g želatinos užpilti 40 ml vandens.
Grietinėlę supilti į puodą, pagal skonį berti cukraus pudros, įlašinti vanilės ekstrakto. Pakaitinti beveik iki virimo, tačiau neužvirti. Nukelti nuo kaitros.
Želatiną pakaitinti ant nedidelės ugnies, kol granulės ištirps.
Per tankų sietelį supilti į grietinėlę. Gerai išmaišyti ir praaušinti.
Pirmajam torto sluoksniui sutvirtėjus, atsargiai užpilti pravėsusį grietinėlės sluoksnį.
Paskutiniam sluoksniui: iš likusio vyšnių sirupo ir želatinos, taip pat kaip pirmąjį, paruošti paskutinį torto sluoksnį. Atsargiai supilti jį ant grietinėlės sluoksnio ir palikti tortą šaldytuve per naktį.
Prieš išimant tortą iš formos pamerkti į dubenį su karštu vandeniu sekundei. Tuomet ant torto formos uždėti apverstą lėkštę ir staigiu judesiu apversti. Skanaus!