750 gramų | varškė (neriebi) |
520 mililitrų | pienas |
250 gramų | miltai |
190 gramų | cukrus |
6 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | krakmolas |
200 gramų | sviestas |
1 stiklinė | konservuotų vyšnių |
3 pakeliai | vanilinis cukrus |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | citrinos žievelė (tarkuota) |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pascha
- Varškės pyragas "Apelsinas"
- Tortas “Snickers”
- Bananinis tortas-pyragas
- Sausainių tortas
- Pyragas „Sniegas“
- Šaltas tortukas
- Vyniotinis su maskarpone, persikais ir spanguolėmis
- Tortas-vyniotinis
- Tortas Napoleonas
- Maskarponės tortas su vyšniomis
- Tortas „Bitutė“
- Dietiškas torčiukas
- Kalėdinis tortas
- Baltymų tortas
- Avietinis tortas
- Nekeptas sausainių tortas
- “Oreo” sausainių tortas
- Obuolių tortas su varške
- Grietinėlės tortas
Gaivus varškės tortukas su vyšniomis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Varškė, neriebi,
750 gramų -
Pienas,
520 mililitrų -
Miltai,
250 gramų -
Cukrus,
190 gramų -
Kiaušiniai,
6 vienetai -
Krakmolas,
200 gramų -
Sviestas,
200 gramų -
Konservuotos vyšnios,
1 stiklinė -
Vanilinis cukrus,
3 pakeliai - Druska
-
Citrinos žievelė, tarkuota,
1 vienetas -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sumaišykite miltus, 100 g krakmolo , 90 g cukraus ir 1 pakelį vanilinio cukraus , sviestą, 1 kiaušinį , žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius . Išminkykite tešlą ir padėkite ją pusvalandžiui į šaldytuvą. Tada plonu sluoksniu išklokite kepimo skardą ir kepkite 10 minučių 175°C temperatūroje.
Likusį krakmolą išmaišykite su 100 ml pieno. 400 ml pieno užvirinkite kartu su 100 g cukraus ir likusiu vaniliniu cukrumi bei citrinos žievele. Į karštą pieną supilkite pieną su krakmolu ir vėl užvirinkite. Tada, kaitinant, sudėkite 4 kiaušinių trynius, išplaktus su varške ir švelniai maišant, supilkite išplaktus kiaušinių baltymus.
Gautą varškės masę sudėkite į formą su torto pagrindu, o ant viršaus sudėti vyšnias.
20 ml pieno šluotele išplakite su 1 kiaušinio tryniu ir plakiniu aptepkite torto viršų. Kepkite pyragą 40 minučių.
Komentarai (5)
-
saida
2015-02-10 21:20
Labai skanus tik as i varske įmaišau vanilinį pudinga, nereikia virti pieno su krakmolu :)
-
Vaida
2015-02-10 14:52
Labai įdomu būtų pasigaminti ir paragauti :)gal kas bandę,parašykit.