100 mililitrų | vynas (baltas) |
200 mililitrų | grietinėlės, 35% |
400 gramų | sūris (Ementalis) |
2 skiltelės | česnakas (smulkintos) |
1 vienetas | moliūgai (iki 5 kg) |
šiek tiek | muskatas |
šiek tiek | druska |
Nupjauname apatinę moliūgo dalį taip, kad jis stabiliai stovėtų and lygaus paviršiaus. Nupjauname kepurėlę ir su dideliu šaukštu atidžiai, kad neliktų sėklų, išskaptuojame vidų. Vidines sieneles gausiai patepame kambario temperatūros sviestu, užvožiame "dangtį" ir 30-40 minučių pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kol kepa moliūgas, pasiruošiame fondiu masę - 200 ml neriebios grietinėlės, 400 g tarkuoto Ementalio sūrio, kelias smulkintas skilteles česnako, 100 ml balto sauso vyno ir po žiupsnelį malto muskato bei jūros druskos gerai išmaišome puode ir šią masę pašildome, bet jokiu būdu neužverdame.
Į apkepusį moliūgą supilame masę, dedame ant maisto šildytuvo (kas kokį naudoja) ir mirkom pasirinktinai - duoną, daržoves, traškučius...
Pats skanumynas lieka galui - moliūgo sieneles kabiname šakute ir mėgaujamės moliūgo minkštimu, prisigėrusiu puikaus kvapo ir skonio ingredientų.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aluje virti vėžiai
- Karšti sumuštiniai su šprotais
- Šventiniai sumuštiniai
- Įdaryti kiaušiniai lukštuose
- Avokadai su krevetėmis
- Šokoladiniai vaisiai
- Varškės užtepėlė su pomidorais ir žalumynais
- Kepti pomidorai su įdaru
- Silkė su obuoliais ar pomidorais
- Vabaliukai
- Vyniotinis iš ausų ir liežuvių
- Skanūs vafliai su įdaru
- Farširuoti kiaušiniai
- Virtos sraigės su kevalu
- Vaisių vėrinukai
- Tradicinė silkė
- Vištienos vyniotinis
- Picos - ricos
- Įdarytos pievagrybių kepurėlės
- Autentiška meksikietiška "Guacamole"
Fondiu iš moliūgo
- Paruošimo laikas:
-
Vynas, baltas,
100 mililitrų -
Grietinėlė, 35%,
200 mililitrų -
Sūris, Ementalis,
400 gramų -
Česnakas, smulkintos,
2 skiltelės -
Moliūgai, iki 5 kg,
1 vienetas - Muskatas
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Reikės nedidelio moliūgo (iki 5kg, bet gali būti ir dar mažesnis).
Nupjauname apatinę moliūgo dalį taip, kad jis stabiliai stovėtų and lygaus paviršiaus. Nupjauname kepurėlę ir su dideliu šaukštu atidžiai, kad neliktų sėklų, išskaptuojame vidų. Vidines sieneles gausiai patepame kambario temperatūros sviestu, užvožiame "dangtį" ir 30-40 minučių pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kol kepa moliūgas, pasiruošiame fondiu masę - 200 ml neriebios grietinėlės, 400 g tarkuoto Ementalio sūrio, kelias smulkintas skilteles česnako, 100 ml balto sauso vyno ir po žiupsnelį malto muskato bei jūros druskos gerai išmaišome puode ir šią masę pašildome, bet jokiu būdu neužverdame.
Į apkepusį moliūgą supilame masę, dedame ant maisto šildytuvo (kas kokį naudoja) ir mirkom pasirinktinai - duoną, daržoves, traškučius...
Pats skanumynas lieka galui - moliūgo sieneles kabiname šakute ir mėgaujamės moliūgo minkštimu, prisigėrusiu puikaus kvapo ir skonio ingredientų.
Skanaus!
Komentarai (3)
-
Vijole,
2010-11-18 19:13
turbut skanu,o jeigu dar geru draugu pora! Gaila,kad moliugu siemet mazai uzsiiauginau,o ir tuos sultims suspaudziau,kiekviena dienele po stikline sau ir brangiausiajam. ;-) bet receptuka si uzsimastyrinau rudeniui.