Florentinai su kondensuotu pienu ir kukurūzų dribsniais
Porcijų skaičius:
7
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 7
400 gramų | kondensuotas pienas |
200 gramų | kukurūzų dribsniai |
50 gramų | sviestas |
1 sauja | juodosios razinos |
1 sauja | geltonosios razinos |
1 valgomasis šaukštas | aguonų |
1 valgomasis šaukštas | linų sėmenys |
1 valgomasis šaukštas | sezamas |
1 arbatinis šaukštelis | malto cinamono |
1 žiupsnelis | malto muskato |
1 žiupsnelis | malto imbiero |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Sviestą išlydome prikaistuvyje ant silpnos ugnies, supilame kondensuotą pieną, kaitiname ant silpnos ugnies ir maišome, kol masė taps auksinės spalvos, pagardiname cinamonu, muskatu ir imbieru, gerai išmaišome.
2.
Likusius produktus sudedame į dubenį, viską gerai išmaišome su kondensuoto pieno mase.
3.
Gerą kepimo popierių sukarpome nedideliais keturkampiais, dedame į metlinę keksiukų formą ir įdedame po 1 valgomą šaukštą florentinų masės, gerai prispaudžiame. Kepame ~15 min iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduoja. Išėmus iš orkaitės atvėsinti.
4.
Taip paruoštus florentinus galima kepti ir ne keksiukų formelėse, bet tiesiog ant kepimo skardos, kaip sausainius, ant kepimo popieriaus, tuomet jie gausis plokštesni.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kalėdiniai sausainiai
- Vaikystės skarelės
- Lapeliai su įdaru
- Migdolų nuga
- Krekeriai
- Sausainiai su šokolado gabaliukais
- Seniai besmegeniai
- Kokosiniai sausainiai
- Imbierinės žvaigždės
- „Torketti“
- Baltijos pyragėliai
- Skanios širdelės
- Trapios tešlos sausainiai
- Meduolinė karieta
- Florentinai su kondensuotu pienu ir kukurūzų dribsniais
- Mini raguoliai
- Meduolis su razinomis
- Paprasti lietuviški sausainiai
- Gardūs kokosiniai sausainiukai
- Trapūs sausainiai su kardamonu ir imbieru
Florentinai su kondensuotu pienu ir kukurūzų dribsniais
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 7
-
Kondensuotas pienas,
400 gramų -
Kukurūzų dribsniai,
200 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Juodosios razinos,
1 sauja -
Geltonosios razinos,
1 sauja -
Aguonos,
1 valgomasis šaukštas -
Linų sėmenys,
1 valgomasis šaukštas -
Sezamas,
1 valgomasis šaukštas -
Maltas cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Maltas muskatas,
1 žiupsnelis -
Maltas imbieras,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
(
)
Gaminimo eiga:
Sviestą išlydome prikaistuvyje ant silpnos ugnies, supilame kondensuotą pieną, kaitiname ant silpnos ugnies ir maišome, kol masė taps auksinės spalvos, pagardiname cinamonu, muskatu ir imbieru, gerai išmaišome.
Likusius produktus sudedame į dubenį, viską gerai išmaišome su kondensuoto pieno mase.
Gerą kepimo popierių sukarpome nedideliais keturkampiais, dedame į metlinę keksiukų formą ir įdedame po 1 valgomą šaukštą florentinų masės, gerai prispaudžiame. Kepame ~15 min iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduoja. Išėmus iš orkaitės atvėsinti.
Taip paruoštus florentinus galima kepti ir ne keksiukų formelėse, bet tiesiog ant kepimo skardos, kaip sausainius, ant kepimo popieriaus, tuomet jie gausis plokštesni.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...