500 gramų | kiaulienos faršas |
7 vienetai | bulvių (didelės) |
150 gramų | brokoliai |
3 vienetai | kiaušiniai |
400 gramų | sūris (fermentinis) |
400 gramų | grietinė (rūgšti) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Pjaustome smulkiai brokolius, tarkuojame fermentinį sūrį (burokine tarka). Į indą sudedame kiaušinius, brokolius, grietinę ir sūrį, plakame mikseriu ar smulkintuvu, kad gautųsi vientisa masė.
Nuskustas bulves susmulkiname griežinėliais, kuriais išklosime skardos dugną.
Skardą apšlakstome trupučiu aliejaus ir dedame bulvių griežinėlius (pusę jų).
Vieną sluoksnį dedame bulvių, ant jų pilame daržovių masę ir gražiai ją išsklaidome ant bulvių tolygiai. Ant viršaus dedame faršą, uždengiame likusiomis bulvėmis.
Šauname į 180-200 laipsnių orkaitę ir kepame 40 min.
Baigiant kepti, uždengiame folija, kad bulvės daugiau neskrustų. Likus 5 min., apibarstykite likusiu sūriu.
Patiekti su baltu vynu.
Galima dėti ir kitą mėsytę: antieną, vištieną (tada ji turi būti išvirta), šernieną, stirnieną.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos ir briuselio kopūstų apkepas
- Kopūstienė su grybais
- Pupos su čiobreliais
- Moliūgų ir obuolių apkepas
- Daržovių kugelis
- Daržovių iešmai
- Įdaryti pomidorai
- Pyragėliai su daržovėmis
- Moliūgų ir ryžių apkepas
- Karštieji kukurūzai su aitriosiomis paprikomis
- Vegetariški balandėliai
- Grilyje keptos daržovės
- Cukinijos ir maltos mėsos apkepas
- Obuolių ir morkų blynai
- "Balandėlis"
- Žiedinių kopūstų blyneliai
- Kukurūzų maltiniai
- Lengvai marinuotos daržovės keptos grilyje
- Cukinijų blyneliai
- Griežčių apkepas su mėsa
Faršo apkepas su daržovėmis
- Paruošimo laikas:
-
Kiaulienos faršas,
500 gramų -
Bulvės, didelės,
7 vienetai -
Brokoliai,
150 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Sūris, fermentinis,
400 gramų -
Grietinė, rūgšti,
400 gramų - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į faršą dedame prieskonių (mėsos, juodųjų pipirų, kokius mėgstate).
Pjaustome smulkiai brokolius, tarkuojame fermentinį sūrį (burokine tarka). Į indą sudedame kiaušinius, brokolius, grietinę ir sūrį, plakame mikseriu ar smulkintuvu, kad gautųsi vientisa masė.
Nuskustas bulves susmulkiname griežinėliais, kuriais išklosime skardos dugną.
Skardą apšlakstome trupučiu aliejaus ir dedame bulvių griežinėlius (pusę jų).
Vieną sluoksnį dedame bulvių, ant jų pilame daržovių masę ir gražiai ją išsklaidome ant bulvių tolygiai. Ant viršaus dedame faršą, uždengiame likusiomis bulvėmis.
Šauname į 180-200 laipsnių orkaitę ir kepame 40 min.
Baigiant kepti, uždengiame folija, kad bulvės daugiau neskrustų. Likus 5 min., apibarstykite likusiu sūriu.
Patiekti su baltu vynu.
Galima dėti ir kitą mėsytę: antieną, vištieną (tada ji turi būti išvirta), šernieną, stirnieną.
Skanaus.
Komentarai (18)
-
brigita
2013-11-02 17:59
nesuprantu kaip jums ten bulves iskepa...kepu jau virs valandos..grietine baigia i varske pavirsti,o bulves dar kietos...
-
Vilma
2011-02-24 20:09
As manau,kad galima ir ciuciut apkepti serniena ta.... TAi bus dar skaniau..
LAbai smagu,kad jum visiem labai patiko.
-
silvija
2011-02-22 12:22
skanu, :parselis: pasiduodu:
-
sandra
2011-01-17 18:01
O galima farsa sernienos apkepti ir tada tik deti ?ar gerai ir zalias? :galvoju:
-
ieva
2010-10-06 14:27
aš ir tokį patį kepu tik su šaldytom daržovėm ir bulves paverdu 5 min nes kai su žaliom kepiau antras sluoksnis gavosi pusžalis, :-) :-|
-
sandra
2010-09-20 13:08
siandiena bandysiu si receptuka butinai :super:
-
eglute
2010-08-17 07:10
siandien vaikams isskepiau apkepa ;-) ot gerai gavosi. labai geras receptas :-D esu labai patenkinta. savo darbu %-) :super:
-
Vilma
2010-07-20 17:35
labai dziaugiuosi,kad patiko,skanaus visiems ;-) :-D :super:
-
daiva
2010-07-11 22:27
LABAI SKANU,IR NEREIKIA JOKIU BULVIU APKEPTI AR VIRTI MAN LABAI PUIKIAI GAVOSI IR SU ZALIOM,LABAI SKANUS RECEPTAS :super: :super: :super: ACIU UZ GERA PATIEKALIUKA :super: :super:
-
Vilma
2010-03-24 14:10
Nu man su virtom tai neskanu tiesa pasakius :fuu: bet kiekvienas turi savo nuomone :ok: :parselis:
Labai smagu,kad jums patiko mano receptukas :bravo: