Farširuota višta šventiniam stalui
AUTORIUS:
Sidona
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Skanu, sveika, sotu. Taip paruošta Ilzenbergo dvaro ūkio višta puikiai papuoš šventinį stalą ir pamalonins gomurį. Skanu, sveika, sotu. Taip paruošta Ilzenbergo dvaro ūkio višta puikiai papuoš šventinį stalą ir pamalonins gomurį. Sidona
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 vienetas vištos
700 gramų vištienos faršas
500 gramų grietinėlės, 35%
200 gramų balta forminė duona
3 vienetai kiaušiniai
2 vienetai morkos (smilkintos, keptos)
3 skiltelės česnakas (smulkintas)
šiek tiek džiovintų slyvų
šiek tiek džiovintų abrikosų
šiek tiek prieskonių vištienai
šiek tiek druska
šiek tiek pipirai
Aptepimui:
šiek tiek majonezas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Vištai atsargiai nuimame odą.
2.
Nuimame nuo kaulų likusią mėsą, maišome su faršu, dedame grietinėlėje mirkytą duoną, kiaušinius, prieskonius. Kad faršas būtų minkštas - labai svarbu mėsą gerai padaužyti (imame gniutulą faršo rankomis ir su jėga metam į dubenį). Kai faršas išminkytas, išdaužytas - dedame norimus priedus - numirkytus džiovintus vaisius, galima gražiai įdėti virto kiaušinio puselių. Dedame įdarą į numautą odą, gražiai padarome vištos formą. Aptepame majonezu, galima šiek tiek aliejaus.
3.
Vyniojame į foliją, pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40 - 50 minučių. Tada atlankstome foliją, dar apkepam 15 - 20 minučių, priklausomai nuo vištos dydžio.
4.
Vištai atvėsus, ją dedame į lėkštę, supjaustome, papuošiame. Skanaus ;)

Populiariausi receptai šią savaitę

Farširuota višta šventiniam stalui

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai: Aptepimui:
Autoriaus žodis: Skanu, sveika, sotu. Taip paruošta Ilzenbergo dvaro ūkio višta puikiai papuoš šventinį stalą ir pamalonins gomurį. Sidona
Gaminimo eiga:
  1. Vištai atsargiai nuimame odą.

  2. Nuimame nuo kaulų likusią mėsą, maišome su faršu, dedame grietinėlėje mirkytą duoną, kiaušinius, prieskonius. Kad faršas būtų minkštas - labai svarbu mėsą gerai padaužyti (imame gniutulą faršo rankomis ir su jėga metam į dubenį). Kai faršas išminkytas, išdaužytas - dedame norimus priedus - numirkytus džiovintus vaisius, galima gražiai įdėti virto kiaušinio puselių. Dedame įdarą į numautą odą, gražiai padarome vištos formą. Aptepame majonezu, galima šiek tiek aliejaus.

  3. Vyniojame į foliją, pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40 - 50 minučių. Tada atlankstome foliją, dar apkepam 15 - 20 minučių, priklausomai nuo vištos dydžio.

  4. Vištai atvėsus, ją dedame į lėkštę, supjaustome, papuošiame. Skanaus ;)

Receptą atsiuntė Sidona
Reklama:

Komentarai (2)


  • Danutė 2018-12-07 20:40

    Labai skanu


Daugiau receptų