400 gramų | vištiena (malta) |
1 vienetas | vištos ((apie 2 kg)) |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | morkos ( (didelė)) |
2 skiltelės | česnakas |
1 saujelė | ryžiai |
1 saujelė | kedro riešutai |
2 galvos | svogūnai |
10 vienetų | abrikosų (džiovinti) |
šiek tiek | aliejaus |
2 valgomieji šaukštai | sviestas ((kepimui)) |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | pipirai |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos suktinukai
- Troškinta antis su daržovėmis
- Vištienos šlaunelės su petražolėmis
- Vištų sparneliai klevų sirupe
- Vištienos kepsniukai
- Vištiena orkaitėje
- Vištienos file kepsneliai ant apelsinų
- Kepta antienos file
- Vištiena su kopūstais
- Vištiena pietums
- Vištienos filė suktinukai
- Naminis šnicelis
- Antis, kepta aluje
- Vištienos gabaliukai aluje
- Vištiena iš garpuodžio su daržovėmis
- Kepsniukai iš vištienos gabaliukų
- Vištienos kepsneliai su itališkais prieskoniais
- Vaisiais įdaryta višta
- Vištiena su 40 skiltelių česnako
- Vištiena jogurto marinate
Farširuota višta
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 7
-
Vištiena, malta,
400 gramų -
Višta, (apie 2 kg),
1 vienetas - Druska
-
Morkos, (didelė),
1 vienetas -
Česnakas,
2 skiltelės -
Ryžiai,
1 saujelė -
Kedro riešutai,
1 saujelė -
Svogūnai,
2 galvos -
Abrikosai, džiovinti,
10 vienetų - Aliejus
-
Sviestas, (kepimui),
2 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
"Išrenkite" vištą iš odos: perpjaukite odą per krūtinę, atskirkite nuo mėsos, palikdami tik sparnelius, kumpelius ir uodegytę. Visa tai darykite aštriu peiliu ir labai atsargiai, kad neįpjautumėte odos. Vištos "išnarą" įtrinkite prieskoniais, druska, česnaku. Ruoškite įdarą: apvirkite ryžius, pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus ir plonais šiaudeliais sutarkuotas morkas, po to sudėkite perpus perpjovę džiovintus abrikosus (galima dėti ir džiovintų slyvų, kedro riešutus ir sviestą, viską dar šiek tiek pakepkite. Dėkite į dubenį smulkiai supjaustytą vištienos krūtinėlės filė, maltą vištieną, prieskonius, druską, pipirus, kiaušinį, ryžius, apkepintas daržoves. Viską išmaišykite. Paruoštą įdarą dėkite į vištos odelę ir užsiūkite mediniais pagaliukais. Kepkite orkaitėje apie 1val. 20 min. nuolat palaistydami kepinio padažu.
Skanaus.