Farširuota lydeka
Porcijų skaičius:
15
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
1.5 kilogramo | lydeka |
1 stiklinė | pienas |
2 vienetai | kiaušiniai |
2 riekės | batonas |
2 vienetai | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
50 gramų | sviestas |
šiek tiek | žuvies prieskonių |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | maltų juodųjų pipirų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Atsargiai nulupame lydekos oda, sumalame lydekos mėsą.
2.
Batono riekutes pamerkiame piene. Sutarkuojame burokine tarka svogūną ir morkas, apkepame, sumaišome daržoves su minkštu sviestu, išmirkusiomis batono riekutėmis, lydekos faršu ir viską sumalame. Į gautą masę įmaišome iki purumo išplaktą kiaušinį, paskaniname prieskoniais, pipirais ir, jei patinka, druska. Taip paruoštą faršą kemšame į truputį pasūdytą lydekos odą.
3.
Į kepimo skardelę įtiesiame foliją, patepame ją aliejumi, dedame įdarytą lydeką.
4.
Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.
5.
Iškeptą ir atvėsusią lydeką dedame į lėkštę. Supjaustome riekelėmis ir papuošiame daržovėm, citrina, salotų lapais. Čia pasitelkiame savo vaizduotę :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Plekšnė su špinatais ir feta
- Keptas karpis pomidorų padaže
- Plekšnė su padažu
- Karpis su salotomis
- Marinuotas keptas sterkas
- Šutintas upėtakis
- Menkės apkepas su grybais
- Keptos seliavos su kiaušiniais
- Žuvies ir krevečių šašlykai
- Kepta menkė su bulvėmis
- Troškintas lynas
- Orkaitėje kepta žuvis
- Menkės kotletukai su baravykais
- Karpis grilyje su Kotanyi prieskoniais
- Kepta žuvis su daržovėmis
- Keptas upėtakis
- Kepta jūros ešerio filė su grikiais
- Orkaitėje keptos telapijos
- Lašišos faršo kepsneliai
- Kepta stinta su krapais
Farširuota lydeka
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 15
-
Lydeka,
1.5 kilogramo -
Pienas,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Batonas,
2 riekės -
Morkos,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Sviestas,
50 gramų - Žuvies prieskoniai
- Druska
- Malti juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sidona
Gaminimo eiga:
Atsargiai nulupame lydekos oda, sumalame lydekos mėsą.
Batono riekutes pamerkiame piene. Sutarkuojame burokine tarka svogūną ir morkas, apkepame, sumaišome daržoves su minkštu sviestu, išmirkusiomis batono riekutėmis, lydekos faršu ir viską sumalame. Į gautą masę įmaišome iki purumo išplaktą kiaušinį, paskaniname prieskoniais, pipirais ir, jei patinka, druska. Taip paruoštą faršą kemšame į truputį pasūdytą lydekos odą.
Į kepimo skardelę įtiesiame foliją, patepame ją aliejumi, dedame įdarytą lydeką.
Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.
Iškeptą ir atvėsusią lydeką dedame į lėkštę. Supjaustome riekelėmis ir papuošiame daržovėm, citrina, salotų lapais. Čia pasitelkiame savo vaizduotę :)
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...