Eglutė
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai sviestas
200 gramų medus
3 valgomieji šaukštai cukrus
2 vienetai kiaušiniai (baltymai)
600 gramų kvietiniai miltai
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
šiek tiek prieskoniai (meduoliams)
3 valgomieji šaukštai pienas
3 valgomieji šaukštai kakava
2 vienetai kiaušiniai (baltymai)
10 valgomųjų šaukštų cukraus pudra
0.5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgštis
80 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Į indą sudedamas sviestas cukrus ir medus, tuomet šildomas ir tirpinamas karšto vandens inde kol dalis cukraus ištirps.

Miltus reikia sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Pusė miltų suberiama į ištirpusio sviesto su medumi ir cukrumi masę. Dedami kiaušiniai ir suberiama likusi miltų dalis.

Tešla kočiojama 3 mm storio, išpjaunamos skirtingų dydžių žvaigždės ir kepama 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min.

Tada gaminame šokoladinį glajų: šokoladą išlydyti su sviestu(3 šaukštais), suberti cukrų(3 šaukštais), supilti pieną(3 šaukštus) ir kakavą(3 šaukštus) ir keletą minučių pavirti.

Gaminame baltąjį glajų: kiaušinio baltymus gerai iki putų išplakti mikseriu, sudėti cukraus pudrą, gerai gerai išplakti ir įdėti rūgštelę bei vėl gerai išplakti.

Belieka sulipdyti eglutę. Pradedama nuo didžiausios iškeptos žvaigždės formos. Ją patepus šokoladiniu glajumi ant jos dedama atitinkamai mažesnė forma ir taip iki pat mažiausios, kol gausis eglutės forma. Papuošiam eglutę baltuojų glajumi ir palaukiame kol išdžius.

Receptas atsiųstas konkursui.

Populiariausi receptai šią savaitę

Eglutė

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Į indą sudedamas sviestas cukrus ir medus, tuomet šildomas ir tirpinamas karšto vandens inde kol dalis cukraus ištirps.

Miltus reikia sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Pusė miltų suberiama į ištirpusio sviesto su medumi ir cukrumi masę. Dedami kiaušiniai ir suberiama likusi miltų dalis.

Tešla kočiojama 3 mm storio, išpjaunamos skirtingų dydžių žvaigždės ir kepama 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min.

Tada gaminame šokoladinį glajų: šokoladą išlydyti su sviestu(3 šaukštais), suberti cukrų(3 šaukštais), supilti pieną(3 šaukštus) ir kakavą(3 šaukštus) ir keletą minučių pavirti.

Gaminame baltąjį glajų: kiaušinio baltymus gerai iki putų išplakti mikseriu, sudėti cukraus pudrą, gerai gerai išplakti ir įdėti rūgštelę bei vėl gerai išplakti.

Belieka sulipdyti eglutę. Pradedama nuo didžiausios iškeptos žvaigždės formos. Ją patepus šokoladiniu glajumi ant jos dedama atitinkamai mažesnė forma ir taip iki pat mažiausios, kol gausis eglutės forma. Papuošiam eglutę baltuojų glajumi ir palaukiame kol išdžius.

Receptas atsiųstas konkursui.

Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų