3 valgomieji šaukštai | sviestas |
200 gramų | medus |
3 valgomieji šaukštai | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
600 gramų | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
šiek tiek | prieskoniai (meduoliams) |
3 valgomieji šaukštai | pienas |
3 valgomieji šaukštai | kakava |
2 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
10 valgomųjų šaukštų | cukraus pudra |
0.5 arbatinio šaukštelio | citrinos rūgštis |
80 gramų | juodojo šokolado |
Miltus reikia sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Pusė miltų suberiama į ištirpusio sviesto su medumi ir cukrumi masę. Dedami kiaušiniai ir suberiama likusi miltų dalis.
Tešla kočiojama 3 mm storio, išpjaunamos skirtingų dydžių žvaigždės ir kepama 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
Tada gaminame šokoladinį glajų: šokoladą išlydyti su sviestu(3 šaukštais), suberti cukrų(3 šaukštais), supilti pieną(3 šaukštus) ir kakavą(3 šaukštus) ir keletą minučių pavirti.
Gaminame baltąjį glajų: kiaušinio baltymus gerai iki putų išplakti mikseriu, sudėti cukraus pudrą, gerai gerai išplakti ir įdėti rūgštelę bei vėl gerai išplakti.
Belieka sulipdyti eglutę. Pradedama nuo didžiausios iškeptos žvaigždės formos. Ją patepus šokoladiniu glajumi ant jos dedama atitinkamai mažesnė forma ir taip iki pat mažiausios, kol gausis eglutės forma. Papuošiam eglutę baltuojų glajumi ir palaukiame kol išdžius.
Receptas atsiųstas konkursui.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Paprastasis šokoladinis pyragas
- Džiovintų slyvų pyragas
- Citrininis vyniotinukas su uogiene
- Varškės ir moliūgų apkepas
- Pascha
- Purus aviečių vyniotinis
- Obuolių pyragas
- Aguonų ir rikotos sūrio pyragas
- Aguoninis biskvitas
- Minkštutis obuolių pyragas
- Simonos šokoladinis pyragas
- Pyragas su varške Velykoms
- Obuolių pyragas su varške ir cinamonu
- Kalėdinis keksas
- Varškės apkepas su žemuogėm
- Pavlova
- Vyniotinis su obuoliene
- Mielinis vyniotinis su aguonomis
- Kakavinis varškės pyragas
- Pyragas su mandarinais
Eglutė
- Paruošimo laikas:
-
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai -
Medus,
200 gramų -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai, baltymai,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
600 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Prieskoniai, meduoliams
-
Pienas,
3 valgomieji šaukštai -
Kakava,
3 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai, baltymai,
2 vienetai -
Cukraus pudra,
10 valgomųjų šaukštų -
Citrinos rūgštis,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Juodasis šokoladas,
80 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į indą sudedamas sviestas cukrus ir medus, tuomet šildomas ir tirpinamas karšto vandens inde kol dalis cukraus ištirps.
Miltus reikia sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Pusė miltų suberiama į ištirpusio sviesto su medumi ir cukrumi masę. Dedami kiaušiniai ir suberiama likusi miltų dalis.
Tešla kočiojama 3 mm storio, išpjaunamos skirtingų dydžių žvaigždės ir kepama 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
Tada gaminame šokoladinį glajų: šokoladą išlydyti su sviestu(3 šaukštais), suberti cukrų(3 šaukštais), supilti pieną(3 šaukštus) ir kakavą(3 šaukštus) ir keletą minučių pavirti.
Gaminame baltąjį glajų: kiaušinio baltymus gerai iki putų išplakti mikseriu, sudėti cukraus pudrą, gerai gerai išplakti ir įdėti rūgštelę bei vėl gerai išplakti.
Belieka sulipdyti eglutę. Pradedama nuo didžiausios iškeptos žvaigždės formos. Ją patepus šokoladiniu glajumi ant jos dedama atitinkamai mažesnė forma ir taip iki pat mažiausios, kol gausis eglutės forma. Papuošiam eglutę baltuojų glajumi ir palaukiame kol išdžius.
Receptas atsiųstas konkursui.