8 kilogramai | bulvių (nuskustų, žalių) |
2 kilogramai | bulvių (nuluptų, virtų) |
250 gramų | grietinė |
6 lapai | kopūstai |
2 valgomieji šaukštai | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Švediški bulviniai blynai
- Bulviniai zrazai su jautiena
- Apkeptos bulvės su sūriu
- Įdarytos bulvės su vištienos faršu
- Baltarusiškas bulvių apkepas
- Bulvių patiekalas
- Skaniausiai paruoštos bulvės
- Mėsos apkepas
- Bulvinės bandelės
- Bulvės su sūriu
- Blynai su razinom ir migdolais
- Irinos bulvių iešmeliai
- Blyninės picos iš bulvių
- Linksmoji bulvių košė
- Su žalumynais keptos šviežios bulvės
- Sūrio kroketai
- Bulvių gėlytė su grybų įdaru
- Bulvių ir cukinijų pyragas
- Varškėčiai su bulvėmis
- Kugelis kaimiškai
Dzūkiškos bandos ant kopūsto lapo
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 15
-
Bulvės, nuskustų, žalių,
8 kilogramai -
Bulvės, nuluptų, virtų,
2 kilogramai -
Grietinė,
250 gramų -
Kopūstai,
6 lapai -
Druska,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kai bulvės nuluptos, o kitos verda, metas kurti krosnį, kuri kūrenasi apie 1 val. Tinka tik lapuočių malkos - jos kaitresnės.
Virtos bulvės sutrinamos, žalios sutarkuojamos, dalinai nusunkiamos.
Suberiama druska, grietinė ir gerai visa masė išmaišoma. Tešla klojama ant kopūsto lapo. Malkos krosnyje per tą laiką virsta žarijomis. Jos žarstekliu - ,,kačerga" subraukiamos prie krosnies durelių. Bandos dedamos ant ližės ir pašaunamos į krosnį. Kepa apie 1 val.
Belieka vėl kačergos ir ližės pagalba jas iš ten išvilioti, kopūsto lapus nudoroti ir dėti ant stalo.
Komentarai (23)
-
Jevgenija
2022-08-28 23:02
Vaikystes skonys...
-
Močiutė
2022-08-15 16:13
Tai jau ir sudažyt nereik? Kur spirgučiai? Prisimenat,net dainoj dainuoja' bilbinės bandos su spurguciais'. Rūkytų lašinių spiegučiai,sviestas ir saldi grietinėlė. Suvilgyt, supilt ant supjaustytų bandų ir užvožus kokiu bliūdu pašaut atgal į pečių pusvalandžiui. Va tada kai pašunta, susigeria tsi tada ant stalo. Jūs kaip tas vilkas kur duoną kepė. Sumalė grūdus ir klausia, ar jau galima valgyt?
-
Danguolė
2022-08-02 22:06
Valgiau Nemajūnuose labai patiko
-
Jūlka
2022-08-02 15:23
Ale Gintaras be stogo, kū jis cia nustrailino su savo šnektu.Visai ablavukas besupracio apie bulbines bandas.
-
Gintaras
2019-05-14 13:58
Kas per išsidirbinėjimas,kokia grietinė,kokios virtos bulvės.Bulves sutarkuojamos ir truputi išspaudziamos,druska ir viskas.Ir taip visokie čilikaimai Lietuviška virtuve sušiko su visokiais vitaminais c Jus dar sukos cepelinus iš burokų pradėkite daryti.
-
Žilvinad
2019-05-13 10:53
Vaikystėje teko valgyti pas močiutę kaime. Fantastika, dabar net seilės varva pagalvojus.
-
Vilija
2019-05-11 09:46
Pečius išgriautas, beliko tik prisiminimai
-
Svetlana
2019-05-08 15:52
Dar ir dabarcės juntu smoką burnoje...gėris
-
Danutė
2019-05-02 07:14
Labai skanu tik liko nedaug krosnių kad kepti
-
Audra
2019-05-01 21:53
Nei mociute, nei mama jokiu virtu bulviu i blynus ant kopusto lapo nededavo. Blynus plesydavom dar karstus ir valgydavom su grietine ar daryciniu. Nesuvalgytus puode susluoksniuodavo su spirguciais ir atgal i peciu, gerai pasute dar skanesni