10 riekių | duona (juoda) |
Džiovinta duona
- Paruošimo laikas:
-
Duona, juoda,
10 riekių - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Duoną lietuviai džiovina nuo seno. Anksčiau, ji būdavo kaip skanėstas, išsiruošiant į ilgą kelionę, taip pat kaip ilgai išliekantis maistas. Jei džiovinamas visas kepalas, vėliau jį galima pamirkyti ir is naujo pakepti - duona tampa lyg šviežia. Jei džiovinate riekeles, vėliau jas laikykite sausoje patalpoje. Džiovinant duoną svarbu, kad ji būtų laikoma sausoje, švarioje patalpoje, kur nėra dulkių. Jas galima valgyti iš karto. Kartais džiovintą duoną sumala ir naudoja įvairiems patiekalams, kaip džiūvesėlius.
Komentarai (9)
-
mka
2012-08-12 20:06
taip taip, anksčiau patebėjęs kad netyčia padžiuvusi juodos Vilniaus duonos riekelė netgi skanesnė už šviežią, dabar jau džiovinu riekes lėkštėje tyčia. Skaniausia ne ilgiau paros džiovinta duona, kai viduje dar yra šiėk tiek minkštimo. Tinka Vilniaus juoda ir Bočių neraikytos. Parduotuvėse suraikytos netinka, nes per stora riekė apskritai tinka tik karvių pašarui ruošti.
Toks patiekalas geras, kai norisi kažko pagraužti prie TV bet nesinori nemalonių pojučių burnoje kokių būna prisivalgius pvz. čipsų ;D
-
ne
2011-03-01 14:51
Man patinka dziovinta duona :) Skanu ir geras saldumynu pakaitalas :)
-
agne
2009-08-31 17:13
geras receptas :super: :-D :taip: :alus:
-
kazkas ne taip
2009-02-20 17:55
kokie laikai kriziski atejo, tokie ir patiekalai :-p ;-) %-)
-
Viktorija
2009-02-18 18:20
mmmm... koks patiekalas :-D :-D :-D