Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Džemas iš juodųjų serbentų
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | juodieji serbentai |
1.25 kilogramo | cukrus |
0.75 stiklinės | vanduo |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vyšnių kompotas
- Kriaušių kompotas
- Marinuoti žiediniai kopūstai
- Marinuoti burokėliai
- Konservuoti žirneliai
- Rauginti agurkai žiemai
- Vyšnių uogienė
- Mėlynių kompotas
- šparaginės pupelės - marinate
- Slyvos bruknėse
- Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
- Džemas iš juodųjų serbentų
- Šaltalankio uogienė
- Marinuoti grybai
- Aviečių džemas
- Svarainiai cukruje
- Agrastinis kompotas
- Konservuoti baravykai
- Juodieji serbentai savo sultyse
- Konservuotos paprikos
Džemas iš juodųjų serbentų
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Juodieji serbentai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 ir 1/4 kilogramo -
Vanduo,
3/4 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Džemui skirtos uogos perrenkamos, nuplaunamos ir nubraukiamos nuo kotelių. Tada užpilamos iš vandens ir 1/3 cukraus pagamintu sirupu ir verdamos (5—10 min.), kol uogų odelė suminkštėja. Tada sudedamas visas likusis cukrus, ir viskas verdama (dar apie 20—25 min.), kol atšalęs gaminys virsta drebučiais.
Šiltas džemas supilamas į stiklainius, kurie užrišami pergamentu, kai džemas atšąla.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...