Glajui dar reikės: 150 g cukraus, 3 šaukštai vandens, truputį kakavos miltelių.
Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sumaišomi su išsijotais džiūvėsėliais, suberiami prieskoniai, supilamas ištirpintas margarinas, vėliau įmaišomi išplakti baltymai. Paruošta tešla sudedama į formą ir kepama vidutinio karštumo orkaitėje. Iškepęs ir formoje atvėsintas keksas apipilamas šokoladiniu glajumi.
Glajui užvirinamas vanduo su cukrumi, nukaičiamas ir vėl dedamas ant lengvos ugnies, kol nuo šaukšto ima tįsti „siūlais". Atvėsusi masė sukama mediniu šaukštu, vėliau sudedama kakava. Išmaišyta tyre užpilamas keksas.
Duonos keksas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 stiklinė | džiūvėsėliai (duonos) |
150 gramų | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | margarinas |
6 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | gvazdikėliai (malti) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keksiukai su tabasco padažu
- Kapučininiai keksiukai
- Keksas su razinomis
- Keksas su razinomis
- Keksiukai su riešutais
- Pasukų keksiukai su uogomis
- Gardučiai keksiukai
- Avižiniai moliūgų keksiukai
- Kivi keksiukai
- Geriausias citrininis keksas
- Keksiukai su maskarponės-spanguolių kremu
- Keksas x 2
- Fantastika
- Keksiukai su kefyru
- Keksiukai su varške ir džiovintom slyvom
- Bananiniai SPELTA keksiukai
- Šokoladiniai keksiukai
- Varškiniai keksiukai
- ''Kiaušinukai''
- Imbieriniai keksiukai
Duonos keksas
Komentarai:
7
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Džiūvėsėliai, duonos,
1 stiklinė -
Cukrus,
150 gramų -
Margarinas,
1 valgomasis šaukštas -
Kiaušiniai,
6 vienetai - Cinamonas
- Gvazdikėliai, malti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Glajui dar reikės: 150 g cukraus, 3 šaukštai vandens, truputį kakavos miltelių.
Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sumaišomi su išsijotais džiūvėsėliais, suberiami prieskoniai, supilamas ištirpintas margarinas, vėliau įmaišomi išplakti baltymai. Paruošta tešla sudedama į formą ir kepama vidutinio karštumo orkaitėje. Iškepęs ir formoje atvėsintas keksas apipilamas šokoladiniu glajumi.
Glajui užvirinamas vanduo su cukrumi, nukaičiamas ir vėl dedamas ant lengvos ugnies, kol nuo šaukšto ima tįsti „siūlais". Atvėsusi masė sukama mediniu šaukštu, vėliau sudedama kakava. Išmaišyta tyre užpilamas keksas.
Reklama:
Komentarai (7)
-
(anonimas)
2009-06-24 21:05
atsiuskit foto kas daret,butu idomu amatyti :-)
-
DuOnIuKaS
2009-06-24 15:28
Skanumelis pabandykit :super: 8-| :jee:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...