Duoniukai prie alaus
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
3 stiklinės kvietiniai miltai
šiek tiek sezamas (sėklos)
1 stiklinė pienas
25 gramai mielės
1 arbatinis šaukštelis druska
1 arbatinis šaukštelis cukrus
1 vienetas kiaušiniai
1 valgomasis šaukštas aliejaus
šiek tiek aitriosios paprikos (milteliai)
šiek tiek prieskoniai (žolelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mielės ištirpinamos pasaldintame šiltame piene. Paliekama šiek tiek pastovėti. Dedama druska, kiaušinis, prieskoniai ir miltai. Minkoma tešla, miltų dedant tiek, kad tešla neliptų prie rankų. Tešla suminkoma į kamuolį ir paliekama padvigubėti.

Tešla perminkoma ir padalinama į dalis. Kiekviena dalis iškočiojama ir susukama. Aptepama aliejumi ir pabarstoma sezamo sėklomis. Paliekama dar kartą pakilti.

Dedame į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame, kol gražiai paruduos t.y. apie 25-30 minučių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Duoniukai prie alaus

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Mielės ištirpinamos pasaldintame šiltame piene. Paliekama šiek tiek pastovėti. Dedama druska, kiaušinis, prieskoniai ir miltai. Minkoma tešla, miltų dedant tiek, kad tešla neliptų prie rankų. Tešla suminkoma į kamuolį ir paliekama padvigubėti.

Tešla perminkoma ir padalinama į dalis. Kiekviena dalis iškočiojama ir susukama. Aptepama aliejumi ir pabarstoma sezamo sėklomis. Paliekama dar kartą pakilti.

Dedame į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame, kol gražiai paruduos t.y. apie 25-30 minučių.

Reklama:

Komentarai (3)


  • staras 2012-04-04 22:35

    PASAKA ,LIUKS PATIEKALAS, GALIMA IR KMYNŲ PRIDĖTI.


Daugiau receptų