Duona su svogūnais, džiovintais pomidorais ir čiobreliais
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
5 gramai mielės (sausos)
2 valgomieji šaukštai kvietiniai miltai (nesmulkinti)
1 valgomasis šaukštas kvietiniai miltai (nesmulkinti)
2 valgomieji šaukštai pienas (milteliai)
5 valgomieji šaukštai aliejaus
1 sauja pomidorai (džiovinti saulėje)
1.5 arbatinio šaukštelio druska
1 valgomasis šaukštas cukrus
250 mililitrų vanduo
1 valgomasis šaukštas krakmolas
1 arbatinis šaukštelis čiobreliai (smulkinti, švieži)
1 vienetas svogūnai
1 skiltelė česnakas
0.25 arbatinio šaukštelio juodieji pipirai (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Sumaišoma miltai, druska (1 arbatinis šaukštelis), cukrus, krakmolas, mielės, pieno milteliai. Vanduo pašildinamas iki 40C, sumaišoma su tešla iki vientisos masės, palaipsniui įmaišoma augalinis aliejus. Tešla gerai suminkoma, dedama į dubenį, uždengiama rankšluosčiu ir padedama šiltoje vietoje 1 valandsi, kol tešla padvigubėja.

Saulėje džiovinti pomidorai supjaustomi smulkiais gabaliukais, sumaišomi su šviežiais čiobreliais, susmulkintais svogūnais ir česnakais. Viską pakepinti ant aliejaus iki auksinės rudos spalvos, pabarstoma su druska ir pipirais.

Pakepinta masė sumaišoma su tešla ir dar paliekama 1 valandai šiltoje vietoje. Kai tešla pakyla, formuojama apvalus kepalas, dedamas į kepimo skardą ir uždengus rankšluosčiu dar paliekama 20 minučių.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Duoną apišlakstina vandeniu ir apiibarstoma druska. Kepkite 40 minučių.

Iškepusią apdengite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.

Populiariausi receptai šią savaitę

Duona su svogūnais, džiovintais pomidorais ir čiobreliais

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Sumaišoma miltai, druska (1 arbatinis šaukštelis), cukrus, krakmolas, mielės, pieno milteliai. Vanduo pašildinamas iki 40C, sumaišoma su tešla iki vientisos masės, palaipsniui įmaišoma augalinis aliejus. Tešla gerai suminkoma, dedama į dubenį, uždengiama rankšluosčiu ir padedama šiltoje vietoje 1 valandsi, kol tešla padvigubėja.

Saulėje džiovinti pomidorai supjaustomi smulkiais gabaliukais, sumaišomi su šviežiais čiobreliais, susmulkintais svogūnais ir česnakais. Viską pakepinti ant aliejaus iki auksinės rudos spalvos, pabarstoma su druska ir pipirais.

Pakepinta masė sumaišoma su tešla ir dar paliekama 1 valandai šiltoje vietoje. Kai tešla pakyla, formuojama apvalus kepalas, dedamas į kepimo skardą ir uždengus rankšluosčiu dar paliekama 20 minučių.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Duoną apišlakstina vandeniu ir apiibarstoma druska. Kepkite 40 minučių.

Iškepusią apdengite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų