Sviestą ištirpinti 250 ml pašildyto vandens. Suberti sutrupintas mieles ir maišant ištirpinti. 150 g ruginių miltų sumaišyti su 300 g kvietinių miltų bei druska. Įmaišyti skystį su mielėmis ir suminkyti vientisą tešlą. Ją uždengti ir 30 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Į tešlą suberti likusius miltus bei žoleles, suminkyti ir suformuoti kepalą. Jį dėti ant miltais pabarstytos skardos ir dar 20 min. palaikyti, kad pakiltų. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Duoną aptepti išplaktu kiaušiniu ir kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.
Patarimas: raudonėlį galima pakeisti šviežiu kapotu baziliku arba mairūnu.
Duona su prieskoniais
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
20 gramų | sviestas |
40 gramų | mielės |
150 gramų | ruginiai miltai |
450 gramų | kvietiniai miltai |
1 valgomasis šaukštas | druska |
1 valgomasis šaukštas | džiovintas raudonėlis (smulkiai kapoti) |
5 valgomieji šaukštai | petražolės (smulkiai kapotos) |
1 vienetas | kiaušiniai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pikantiška duona
- Bulvių duona
- Citrinų duona
- Krapų duona
- Ruginių miltų bandelės
- Mielinė bulka su razinomis
- Batonas su banano įdaru
- Kepenėlių duona
- Įdarytas batonas prie sriubos
- Duonos keksas
- Sūrūs riestainiai
- Duona su prieskoniais
- Prancūziška duona
- Grūdėtoji duona
- Totorių duona
- Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
- Sėlenų duona
- Šventinė spalvota mielinė pynė
- Duoninis biskvitas
- Balta duonelė su sezamų danga
Duona su prieskoniais
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Sviestas,
20 gramų -
Mielės,
40 gramų -
Ruginiai miltai,
150 gramų -
Kvietiniai miltai,
450 gramų -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Džiovintas raudonėlis, smulkiai kapoti,
1 valgomasis šaukštas -
Petražolės, smulkiai kapotos,
5 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sviestą ištirpinti 250 ml pašildyto vandens. Suberti sutrupintas mieles ir maišant ištirpinti. 150 g ruginių miltų sumaišyti su 300 g kvietinių miltų bei druska. Įmaišyti skystį su mielėmis ir suminkyti vientisą tešlą. Ją uždengti ir 30 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Į tešlą suberti likusius miltus bei žoleles, suminkyti ir suformuoti kepalą. Jį dėti ant miltais pabarstytos skardos ir dar 20 min. palaikyti, kad pakiltų. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Duoną aptepti išplaktu kiaušiniu ir kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.
Patarimas: raudonėlį galima pakeisti šviežiu kapotu baziliku arba mairūnu.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...