15 gramų | mielės |
4 arbatiniai šaukšteliai | cukrus |
225 gramai | kvietiniai miltai |
šiek tiek | druska |
50 gramų | sviestas |
2 vienetai | kiaušiniai (plakti) |
50 gramų | vaisiai (mišinys, džiovinti) |
Tada ruošiame tešlą. Persijojame miltus, sumaišome juos su cukrumi ir druska. Įminkome sviestą. Supilame kiaušinių plakinį ir gerai išmaišome. Tada įpilame mielių mišinį, išmaišome ir tešlą dedame ant miltais apibarstyto stalo. Įberiame džiovintų vaisių ir riešutų. Minkome tol, kol tešla nebelips prie rankų, bet vis dar bus minkšta.
Tešlą sudedame į dubenį ir, užkloję rankšluosčiu, paliekame pakilti apie 1-1 ½ valandos. Tešlai pakilus, vėl ją paminkome ir dedame į kepimo formą, išteptą riebalais. Patepame kiaušinių plakiniu ir vėl palaikome šiltai apie 30 minučių.
Įkaitiname orkaitę iki 230 laipsnių ir kepame apie 18-20 minučių, kol duona apskrus. Atvėsiname ir ragaujame. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Naminis lavašas
- Mano naminė duona
- Rūpių miltų duona
- Albinos duona
- Naminė bulka su sezamais
- Duona su abrikosais ir riešutais
- Sveikuolių duona
- Duoninis biskvitas
- Naminė duona
- Duona be glitimo
- Šventinė spalvota mielinė pynė
- Duona su svogūnais ir sūriu
- Naminė balta duona
- Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
- Bulvių duona su kmynais
- Duona su svogūnais, džiovintais pomidorais ir čiobreliais
- Ruginių miltų bandelės
- Bananų duonelė
- Totorių duona
- Batonas su banano įdaru
Duona su džiovintais vaisiais
- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
15 gramų -
Cukrus,
4 arbatiniai šaukšteliai -
Kvietiniai miltai,
225 gramai - Druska
-
Sviestas,
50 gramų -
Kiaušiniai, plakti,
2 vienetai -
Vaisiai, mišinys, džiovinti,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruošiame mielių mišinį: sumaišome mieles su pienu, 1 šaukšteliu cukraus bei 25g miltų ir paliekame šiltoje vietoje apie 20 minučių, kol prasidės rūgimo procesas.
Tada ruošiame tešlą. Persijojame miltus, sumaišome juos su cukrumi ir druska. Įminkome sviestą. Supilame kiaušinių plakinį ir gerai išmaišome. Tada įpilame mielių mišinį, išmaišome ir tešlą dedame ant miltais apibarstyto stalo. Įberiame džiovintų vaisių ir riešutų. Minkome tol, kol tešla nebelips prie rankų, bet vis dar bus minkšta.
Tešlą sudedame į dubenį ir, užkloję rankšluosčiu, paliekame pakilti apie 1-1 ½ valandos. Tešlai pakilus, vėl ją paminkome ir dedame į kepimo formą, išteptą riebalais. Patepame kiaušinių plakiniu ir vėl palaikome šiltai apie 30 minučių.
Įkaitiname orkaitę iki 230 laipsnių ir kepame apie 18-20 minučių, kol duona apskrus. Atvėsiname ir ragaujame. Skanaus!
Komentarai (3)
-
ilona
2015-11-05 16:30
cia mieles sausos dedasi?