Duona su abrikosais ir riešutais
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
100 gramų tešla (raugas)
425 gramai kvietiniai miltai
200 gramų vanduo (šiltas)
1 arbatinis šaukštelis druska
0.75 stiklinės abrikosų (džiovinti)
0.75 stiklinės lazdyno riešutai (smulkinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Pora valandų prieš gaminant, išimkite raugą iš šaldytuvo. Jis turi būti kambario temperatūros.

Miltus sumaišykite su druska, supilkite raugą, vandenį ir minkykite tešlą. Minkykite, kol nebelips prie rankų ir tada sudėkite smulkintus abrikosus bei riešutus. Vėl gerai išminkykite tešlą. Suformuokite rutulį ir palikite pakilti dvigubai.

Perminkykite tešlą, suformuokite duoną ir vėl padėkite padvigubėti ant kepimo formos.

Kepkite orkaitėje pirmąsias 10 min. esant 250 laipsnių, tada likusias 30 minučių esant 210 laipsnių.

Atvėsinkite ant grotelių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Duona su abrikosais ir riešutais

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Pora valandų prieš gaminant, išimkite raugą iš šaldytuvo. Jis turi būti kambario temperatūros.

Miltus sumaišykite su druska, supilkite raugą, vandenį ir minkykite tešlą. Minkykite, kol nebelips prie rankų ir tada sudėkite smulkintus abrikosus bei riešutus. Vėl gerai išminkykite tešlą. Suformuokite rutulį ir palikite pakilti dvigubai.

Perminkykite tešlą, suformuokite duoną ir vėl padėkite padvigubėti ant kepimo formos.

Kepkite orkaitėje pirmąsias 10 min. esant 250 laipsnių, tada likusias 30 minučių esant 210 laipsnių.

Atvėsinkite ant grotelių.

Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų