140 gramų | ryžių miltų |
2 vienetai | kiaušiniai |
105 gramai | kynvos miltų |
70 gramų | posmilgės miltai (arba grikių ar sojos miltai) |
45 gramai | sorų kruopos |
40 gramų | krakmolas |
35 gramai | migdolų miltų |
3 valgomieji šaukštai | tapijokos miltų |
2 valgomieji šaukštai | medus |
1 valgomasis šaukštas | šalavijo sėklos |
1 valgomasis šaukštas | aguonų |
1 valgomasis šaukštas | sezamas |
1 valgomasis šaukštas | pankolio sėklų |
4 arbatiniai šaukšteliai | mielės |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
1 arbatinis šaukštelis | šalavijo sėklos |
1 arbatinis šaukštelis | rudasis cukrus |
5 valgomieji šaukštai | vanduo (verdantis) |
185 mililitrai | vanduo (45 laipsnių) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Prancūziška duona
- Mielinės tešlos vyniotinis
- Saldi bananų duona
- Duonelė su graikiniais riešutais
- Prancūziška duona Brioche
- Bulka "Pynutė"
- Obuolių duona
- Ruginė duona
- naminė duonelė
- Totorių duona
- Bulvių duona
- Aguoninis pyragas
- Įdarytas batonas prie sriubos
- Duona su svogūnais
- Grūdėtoji duona
- Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
- Duona su žalumynais
- Šventinė spalvota mielinė pynė
- Grikių duona
- Česnakinė duona su petražolėmis
Duona be glitimo
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Ryžių miltai,
140 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kynvos miltai,
105 gramai -
Posmilgės miltai, arba grikių ar sojos miltai,
70 gramų -
Sorų kruopos,
45 gramai -
Krakmolas,
40 gramų -
Migdolų miltai,
35 gramai -
Tapijokos miltai,
3 valgomieji šaukštai -
Medus,
2 valgomieji šaukštai -
Šalavijo sėklos,
1 valgomasis šaukštas -
Aguonos,
1 valgomasis šaukštas -
Sezamas,
1 valgomasis šaukštas -
Pankolio sėklos,
1 valgomasis šaukštas -
Mielės,
4 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Šalavijo sėklos,
1 arbatinis šaukštelis -
Rudasis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanduo, verdantis,
5 valgomieji šaukštai -
Vanduo, 45 laipsnių,
185 mililitrai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mažame inde sumaišyti soras su 3 šaukštais verdančio vandens. Palikti 15 minučių.
Kitame mažame indelyje sumaišyti chia sėklas su likusiais 2 šaukštais verdančio vandens.
Dar kitame - mielės, cukrus ir šiltas vanduo. Palikti 10 minučių.
Kas liko (išskyrus kiaušinius ir medų) sumaišyti dubenyje šaukštu arba mikseriu. Sudėti į masę viską, soras prieš tai nusausinti, ir kiaušinius bei medų. Sumaišyti lėta eiga 30 s. Tada dar greita eiga 1 min. Tešla turėtų išeiti tiršta ir lipni.
Suversti į skardą, pamiltuoti ryžių miltais, pridengti plastiko maišeliu ir palikti pakilti 45 - 60 minučių. Turėtų pakilti dvigubai.
Įkaitinti orkaitę iki 200ºC.
Kepti 10 minučių, tada temperatūrą sumažinti iki 180ºC ir kepti dar 30 minučių, kol paruduos.
Patikrinti mediniu smeigtuku - tešla turi nelipti.
Iškepusią duoną palikti atvėsti skardoje 15 minučių, tuomet išimti ir palikti vėsti.
Laikyti kambario temperatūroje suvyniotą į popierių iki 2 dienų arba sandariai suvyniotą užšaldyti šaldiklyje.