Tešlai: | ||
120 gramų | sviestas | |
4 valgomieji šaukštai | medus | |
1 arbatinis šaukštelis | dr. oetker kepimo milteliai | |
400 gramų | kvietiniai miltai | |
2 arbatiniai šaukšteliai | malto imbiero | |
1 arbatinis šaukštelis | malta kalendra | |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas | |
120 gramų | rudasis cukrus | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
Papuošimui: | ||
2 pakeliai | dr. oetker glajus | |
1 pakelis | dr. oetker glajaus pieštukai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Reino sausainiai
- Orandžiniai keksiukai
- Sausainukai "Sraigės"
- Traškios saldžiosios ispaniškos lazdelės
- Sausainiai "Margučiai"
- Sausainiukai pailgiukai su varške
- Sviestiniai sausainiai
- Sausainiukai-pumpačiukai
- Sausainiai su šokoladu
- Arbatiniai sausainiai
- Kalėdiniai grybukai
- Sausainiai su kakava ir aitriosiomis paprikomis
- Sausainiai su saldainiukais vaikams
- Avižų ir kokosų juostelės
- Dideli Guliverio pirštai
- Apelsininiai keksiukai
- Aguoniniai sausainėliai
- Mielieji šuniukai
- Trapūs ryžių miltų sausainiai
- Sausainiai su uogiene
Dr. Oetker imbieriniai sausainiai dekoruoti glajumi ir pabarstukais
- Paruošimo laikas:
-
Sviestas,
120 gramų -
Medus,
4 valgomieji šaukštai -
Dr. Oetker kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvietiniai miltai,
400 gramų -
Maltas imbieras,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Malta kalendra,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Rudasis cukrus,
120 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Dr. Oetker glajus,
2 pakeliai -
Dr. Oetker glajaus pieštukai,
1 pakelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlai į dubenį supilame miltus, imbierą, kalendrą, cinamoną, cukrų, kepimo miltelius, viską sumaišome. Suplakame ir įdedame kiaušinį. Atskirame inde pakaitiname sviestą, sudedame medų. Viską sumaišome. Gautą vientisą masę išminkome ir paliekame šaldytuve 30 minučių. Tada tešl kočiojame ir formuojame norimas sausainių formas.
Suformuotus sausainius dedame į kepimo skardą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių.
Dekoravimo produktus dedame į karštą vandenį porai minučių, kad jie sumikštėtų. Iškeptus ir atvėsusius sausainius dekoruojame. Skanaus!