šiek tiek | cukrus |
100 gramų | rūgštynės |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 vienetas | sultinys (kubelis) |
500 gramų | dilgėlės (jaunos) |
Šią sriubą galima virti ir su kitais lapais (burokėlių, runkelių).
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pupelių sriuba su sūriu
- Tiršta sūrio sriuba
- Vaistai nuo pachmelo
- Leipcigo daržovių šiupininė
- Sriuba su brokoliais
- Pupelių sriuba
- Pieniška sriuba su aguonomis
- Lauros šaltibarščiai
- Trinta moliūgų sriuba
- Šalta ispaniška sriuba
- Sriuba (Sopa criolla)
- Sriuba "Čili"
- Trinta brokolių sriuba
- Žuvienė iš konservų
- Pieniška sriuba su cukinija
- Pievagrybių sriuba su raugintais agurkais
- Baravykų sriuba
- Agurkų sriuba
- Lietuviška kopūstienė
- Bananų sriuba
Dilgėlių sriuba
- Paruošimo laikas:
- Cukrus
-
Rūgštynės,
100 gramų - Druska
- Juodieji pipirai
-
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sultinys, kubelis,
1 vienetas -
Dilgėlės, jaunos,
500 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dilgėles (geriausia tik lapus) užpilti verdančiu vandeniu (arba pavirinti) ir palaikyti 15 min. (pjaustyti nereikia). Į vandenį sudėti sultinį, pjaustytas bulves, labai smulkiai kapotą kiaušinį, prieskonius ir virti ant silpnos ugnies kol bulvės suminkštės. Pačiam gale sudėkite plautas, smulkintas rūgštynes (be kotelių) ir dilgėles. Kai kurios šeimininkės, kad sriuba būtų sotesnė į ją deda ir perlinių kruopų.
Šią sriubą galima virti ir su kitais lapais (burokėlių, runkelių).
Komentarai (26)
-
edita
2011-07-11 13:05
jau ragau... beee neskanu...
-
Justinas
2011-06-27 11:08
visos, sriubos kur sultinio įdėsi bus skanios :D, vieni skonio stiprikliai, išmokit gamint be tokių nesamonių, su tais sultiniais ir pjuvenos būtų skanios :-D
-
migle888
2011-06-08 11:09
:bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga:
-
kamile
2011-05-07 11:22
reiks pabandyt :super: :soku2:
-
gto
2011-04-30 15:11
o aszinau paprasta bet skanu receptuką-jaunu dilgeliu lapus ir rugstynes nuplikint tris kart verdanciu vandeniu po to as uzpilt kazkur 40 laipsniu vandenuku valandele pastovi tegu, sudet kiausini jau isvirusi -kas nemegsta gali nedet, imest krapu, agurku,avokado-viską smulkiai supjaustyti arba blenderiu susmulkint-druskytės, pipiriukų-geriau chili truputį-ir viskas skanaus..kartais įdedu pomidoriuko irgi smulkiai pjaustyto..kartais is sitos makalynės darau šaltibarčius-tiesiog dar visą šitą užpilu kefyru-išvis fantastika-valgo visa šeima,,(tik į šaltibarščius aišku nededu pomidoro)
-
Viktorija
2010-08-24 18:16
NIAM NIAM :-D
-
Viktorija
2010-08-24 18:16
turetu buti skanu, siandien darysiu :-D ;-) :atsiprasau:
-
erra
2010-05-19 00:24
Kiekviena ankstyva pavasari verdu dilgelyne. Sveika ir skanu :-)
-
Rasa
2010-05-03 14:19
Seniai maga išmėgint dilgėlių salotas ir sriubas. Tik kur jų gaut švarių, specialiai dėl dilgėlių į kaimą nevažiuosi gi.
-
kamile grineviciutiene
2010-04-29 12:52
skanu... :super: