Dilgėlių sriuba
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukrus
100 gramų rūgštynės
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai
1 vienetas kiaušiniai
1 vienetas sultinys (kubelis)
500 gramų dilgėlės (jaunos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Dilgėles (geriausia tik lapus) užpilti verdančiu vandeniu (arba pavirinti) ir palaikyti 15 min. (pjaustyti nereikia). Į vandenį sudėti sultinį, pjaustytas bulves, labai smulkiai kapotą kiaušinį, prieskonius ir virti ant silpnos ugnies kol bulvės suminkštės. Pačiam gale sudėkite plautas, smulkintas rūgštynes (be kotelių) ir dilgėles. Kai kurios šeimininkės, kad sriuba būtų sotesnė į ją deda ir perlinių kruopų.
Šią sriubą galima virti ir su kitais lapais (burokėlių, runkelių).

Populiariausi receptai šią savaitę

Dilgėlių sriuba

Komentarai: 26
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Dilgėles (geriausia tik lapus) užpilti verdančiu vandeniu (arba pavirinti) ir palaikyti 15 min. (pjaustyti nereikia). Į vandenį sudėti sultinį, pjaustytas bulves, labai smulkiai kapotą kiaušinį, prieskonius ir virti ant silpnos ugnies kol bulvės suminkštės. Pačiam gale sudėkite plautas, smulkintas rūgštynes (be kotelių) ir dilgėles. Kai kurios šeimininkės, kad sriuba būtų sotesnė į ją deda ir perlinių kruopų.
Šią sriubą galima virti ir su kitais lapais (burokėlių, runkelių).

Reklama:

Komentarai (26)


  • edita 2011-07-11 13:05

    jau ragau... beee neskanu...


  • Justinas 2011-06-27 11:08

    visos, sriubos kur sultinio įdėsi bus skanios :D, vieni skonio stiprikliai, išmokit gamint be tokių nesamonių, su tais sultiniais ir pjuvenos būtų skanios :-D


  • migle888 2011-06-08 11:09

    :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga:


  • kamile 2011-05-07 11:22

    reiks pabandyt :super: :soku2:


  • gto 2011-04-30 15:11

    o aszinau paprasta bet skanu receptuką-jaunu dilgeliu lapus ir rugstynes nuplikint tris kart verdanciu vandeniu po to as uzpilt kazkur 40 laipsniu vandenuku valandele pastovi tegu, sudet kiausini jau isvirusi -kas nemegsta gali nedet, imest krapu, agurku,avokado-viską smulkiai supjaustyti arba blenderiu susmulkint-druskytės, pipiriukų-geriau chili truputį-ir viskas skanaus..kartais įdedu pomidoriuko irgi smulkiai pjaustyto..kartais is sitos makalynės darau šaltibarčius-tiesiog dar visą šitą užpilu kefyru-išvis fantastika-valgo visa šeima,,(tik į šaltibarščius aišku nededu pomidoro)


  • Viktorija 2010-08-24 18:16

    NIAM NIAM :-D


  • Viktorija 2010-08-24 18:16

    turetu buti skanu, siandien darysiu :-D ;-) :atsiprasau:


  • erra 2010-05-19 00:24

    Kiekviena ankstyva pavasari verdu dilgelyne. Sveika ir skanu :-)


  • Rasa 2010-05-03 14:19

    Seniai maga išmėgint dilgėlių salotas ir sriubas. Tik kur jų gaut švarių, specialiai dėl dilgėlių į kaimą nevažiuosi gi.


  • kamile grineviciutiene 2010-04-29 12:52

    skanu... :super:


Daugiau receptų