Dideli Guliverio pirštai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
1000 gramų kvietiniai miltai (pabarstymui)
625 mililitrai vanduo (šilto)
30 gramų mielės
2 valgomieji šaukštai cukrus
šiek tiek druska
šiek tiek kvietiniai miltai (pabarstymui)
3 valgomieji šaukštai sviestas (Užtepimui)
4 skiltelės česnakas (skiltelės)
1 sauja čiobreliai
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek acto (balto vyno)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Supilkite pusę miltų ant švaraus paviršiaus ir viduryje padarykite didelį šulinį. Įpilkite į šulinį pusę vandens, paskui sudėkite mieles, cukrų ir druską, viską išmaišykite šakute. Nenugriaukite šulinio sienų, nes ištekės vanduo.
Pamažu verskite miltus į vidurį, kol gausite standžią kaip košę tešlą. Paskui supilkite likusį vandenį. Maišykite kol vėl pasidarys tešla, tada įmaišykite likusius miltus. Jei trūksta miltų tiesiog pridėkite papildomai.
Tešlą minkykite 4 - 5 minutes, kol ji taps minkšta ir tampri.
Tešlą apibarstykite miltais, uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir pastatykite kilti. Tešlos turi padvigubėti.
Kai tešla pakyla, pusę minutės ją pamaigykite. Padalinkite tešlą į 6 gabalėlius ir suformuokite norimo ilgio ir storio batonus. Sudėkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, uždenkite ir palikite pusvalandžiui, kad pakiltų.
Kai pakyla, aptepkite batonų viršus česnakine tyre ir kepkite įkaitintoje iki 180 C orkaitėje kol parus.

Užtepui: į keptuvę sudėkite riebalus, įkaitinkite, sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, pakepinkite kol suminkštės, sudėkite čiobrelius, druską, pipirus, kepkite dar vieną minutę. Supilkite vyno actą ir trumpai pakaitinkite. Atvėsinkite, pertrinkite per sietelį arba sutrinkite su smulkintuvu. Masę tepkite ant batonų.
Su užteptais galima varijuoti visaip.. Vietoj česnako dėti ančiuvius, svogūnus arba pomidorų pastą, žoleles ir prieskonius taip pat galima keisti. Vienu žodžiu, tai fantazijos reikalas.

Populiariausi receptai šią savaitę

Dideli Guliverio pirštai

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Supilkite pusę miltų ant švaraus paviršiaus ir viduryje padarykite didelį šulinį. Įpilkite į šulinį pusę vandens, paskui sudėkite mieles, cukrų ir druską, viską išmaišykite šakute. Nenugriaukite šulinio sienų, nes ištekės vanduo.
Pamažu verskite miltus į vidurį, kol gausite standžią kaip košę tešlą. Paskui supilkite likusį vandenį. Maišykite kol vėl pasidarys tešla, tada įmaišykite likusius miltus. Jei trūksta miltų tiesiog pridėkite papildomai.
Tešlą minkykite 4 - 5 minutes, kol ji taps minkšta ir tampri.
Tešlą apibarstykite miltais, uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir pastatykite kilti. Tešlos turi padvigubėti.
Kai tešla pakyla, pusę minutės ją pamaigykite. Padalinkite tešlą į 6 gabalėlius ir suformuokite norimo ilgio ir storio batonus. Sudėkite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, uždenkite ir palikite pusvalandžiui, kad pakiltų.
Kai pakyla, aptepkite batonų viršus česnakine tyre ir kepkite įkaitintoje iki 180 C orkaitėje kol parus.

Užtepui: į keptuvę sudėkite riebalus, įkaitinkite, sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, pakepinkite kol suminkštės, sudėkite čiobrelius, druską, pipirus, kepkite dar vieną minutę. Supilkite vyno actą ir trumpai pakaitinkite. Atvėsinkite, pertrinkite per sietelį arba sutrinkite su smulkintuvu. Masę tepkite ant batonų.
Su užteptais galima varijuoti visaip.. Vietoj česnako dėti ančiuvius, svogūnus arba pomidorų pastą, žoleles ir prieskonius taip pat galima keisti. Vienu žodžiu, tai fantazijos reikalas.

Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų