250 mililitrų | vanduo (šaltas) |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
400 gramų | dešrelės (kepsninės BBQ) |
500 gramų | kvietiniai miltai |
75 gramai | sviestas (ne mažiau nei 80% riebumo) |
300 gramų | sviestas (ne mažiau nei 80% riebumo) |
Tešlos gaminimas:
Persijokite miltus. Miltų viduryje padarykite įdubimą ir supilkite druską, vandenį ir ištirpintą atvėsintą sviestą. Imdami po truputi miltų iš kraštų užmaišykite tešlą. Išimkite tešlą iš dubens ir keletą kartų perminkykite. Suformuokite rutulį, jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Įdėkite tešlą į riebalais pateptą dubenį, uždenkite riebalais patepta virtuvine plėvele ir padėkite į šaldytuvą, kad pastovėtų 30 minučių.
Įdėkite sviestą tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir kočėlu išmuškite iki 1cm storio (jei reikia, rankomis formuokite sviesto kraštus, kad gautųsi stačiakampis. Padėkite sviestą į šaldytuvą, kol paruošite tešlą).
Išimkite tešlą iš dubens ir padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Kiek atlenkite kiekvieną tešlos kampą ir kočėlu iškočiokite, kol turėsite kažką panašaus į keturlapį dobilą (tešlos vidurys turėtų būti kiek storesnis nei kraštai). Kočiojant tešlą karts nuo karto tešlą pakelkite ir pabarstykite jos apačią miltais, kad tešla neliptų prie paviršiaus.
Į tešlos centrą dėkite išmuštą sviestą. Užlankstykite tešlos kraštus, kad visiškai paslėptų sviestą, apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą, maždaug 7-8mm storio stačiakampį (jei reikia, galite kiek patempti kraštus, kad susidarytų taisyklinga forma).
Laikas pradėti lankstyti tešlą, kad susiformuotų sluoksniai (juk ji neveltui vadinama „sluoksniuota“!).
Iškočiotą ilgą tešlos stačiakampį pasidėkite ant stalo. Lenkite vieną tešlos kraštą iki vidurio, ir kitą (priešingą tešlos) kraštą iki vidurio. Ir po to sulenkite kaip "užverstumėte knygą". Gaunasi 4 sluoksniai. Suvyniokite tešlą į virtuvinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent jau 30 minučių.
Ištraukite atvėsusią tešlą iš šaldytuvo ir pasidėkite prieš save taip, kad perlenktas kraštas būtų jūsų kairėje, o “atviras” tešlos kraštas dešinėje. Iškočiokite tešlą į pailgą, maždaug 7-8mm storumo stačiakampį ir vėl sulankstykite. Įspauskite tešlą du kart, suvyniokite į virtuvinę plėvelę ir vėl padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Visą šį procesą pakartokite dar vieną kartą.
Po to tešlą jau galite kočioti ir pjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
Dešreles susukite į tešlą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Tobulas mėsainis
- Kumpio ir sūrio bandelės
- Bandelės su cinamonu
- Vengriški pyragėliai
- Bandelės su cinamonu
- Cinamoninės sraigutės
- Mielinė bulka su razinomis
- Bandelės su cinamonu
- Aguonų vyniotinukai
- Dešriukai
- Dešrelės tešloje
- Pyragėliai su mėsa
- Naminė bulka su sezamais
- Ruginių miltų bandelės
- Mielinės spurgos
- Apvaliosios bandelės
- Pyragaičiai su įdaru
- Bandelės su daržovių įdaru
- Močiutės kaimiškos dešrelės
- Kvietinės bandelės
Dešrelės sluoksniuotoje tešloje
- Paruošimo laikas:
-
Vanduo, šaltas,
250 mililitrų -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Dešrelės, kepsninės BBQ,
400 gramų -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Sviestas, ne mažiau nei 80% riebumo,
75 gramai -
Sviestas, ne mažiau nei 80% riebumo,
300 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Dešreles supjaustykite į mažesnius gabaliukus.
Tešlos gaminimas:
Persijokite miltus. Miltų viduryje padarykite įdubimą ir supilkite druską, vandenį ir ištirpintą atvėsintą sviestą. Imdami po truputi miltų iš kraštų užmaišykite tešlą. Išimkite tešlą iš dubens ir keletą kartų perminkykite. Suformuokite rutulį, jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Įdėkite tešlą į riebalais pateptą dubenį, uždenkite riebalais patepta virtuvine plėvele ir padėkite į šaldytuvą, kad pastovėtų 30 minučių.
Įdėkite sviestą tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir kočėlu išmuškite iki 1cm storio (jei reikia, rankomis formuokite sviesto kraštus, kad gautųsi stačiakampis. Padėkite sviestą į šaldytuvą, kol paruošite tešlą).
Išimkite tešlą iš dubens ir padėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Kiek atlenkite kiekvieną tešlos kampą ir kočėlu iškočiokite, kol turėsite kažką panašaus į keturlapį dobilą (tešlos vidurys turėtų būti kiek storesnis nei kraštai). Kočiojant tešlą karts nuo karto tešlą pakelkite ir pabarstykite jos apačią miltais, kad tešla neliptų prie paviršiaus.
Į tešlos centrą dėkite išmuštą sviestą. Užlankstykite tešlos kraštus, kad visiškai paslėptų sviestą, apverskite tešlą ir iškočiokite pailgą, maždaug 7-8mm storio stačiakampį (jei reikia, galite kiek patempti kraštus, kad susidarytų taisyklinga forma).
Laikas pradėti lankstyti tešlą, kad susiformuotų sluoksniai (juk ji neveltui vadinama „sluoksniuota“!).
Iškočiotą ilgą tešlos stačiakampį pasidėkite ant stalo. Lenkite vieną tešlos kraštą iki vidurio, ir kitą (priešingą tešlos) kraštą iki vidurio. Ir po to sulenkite kaip "užverstumėte knygą". Gaunasi 4 sluoksniai. Suvyniokite tešlą į virtuvinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent jau 30 minučių.
Ištraukite atvėsusią tešlą iš šaldytuvo ir pasidėkite prieš save taip, kad perlenktas kraštas būtų jūsų kairėje, o “atviras” tešlos kraštas dešinėje. Iškočiokite tešlą į pailgą, maždaug 7-8mm storumo stačiakampį ir vėl sulankstykite. Įspauskite tešlą du kart, suvyniokite į virtuvinę plėvelę ir vėl padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Visą šį procesą pakartokite dar vieną kartą.
Po to tešlą jau galite kočioti ir pjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
Dešreles susukite į tešlą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių.
Komentarai (2)
-
Dovilė
2015-10-12 22:25
Labai paprasta ir labai skanu