Ryžius apverdame atskirame puode, svogūną supjaustome kubeliais ir apkepame svieste apie 5 min., įdedame dar šiek tiek sviesto ir apie 5 min. kepame pievagrybius, paskui sudedame smulkiais kubeliais supjaustyta vištieną. Kai višta apkepa įpilame puodelį vandens, sudedame druską ir pipirus (aš supyliau vieną pakelį buljono) pagal skonį. Uždengiame ir patroškiname dar 5 min. Visą masę supilame į didesnį puodą ir pilame vandens, verdame dar 5 min., sudedame sultinio kubelius, sudedame pjaustytą porą ir petražoles ir viską verdam apie 5-10 min. Prieš patiekiant įpilame truputį grietinėlės.
P.S. svogūnai, pievagrybiai ir višta neturi būti perkepti. Sriuba man gavosi šiek tiek rieboka, bet kai įpyliau daugiau vandens.
Daržovių-vištienos sriuba
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | morkos |
2 vienetai | vištienos filė |
šiek tiek | sviestas |
1 sauja | pievagrybiai |
1 sauja | poras (pjaustytas) |
1 arbatinis šaukštelis | petražolės (smulkintos) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
2 vienetai | sultinys (kubeliais) |
šiek tiek | ryžiai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Avienos sriuba su ropėmis
- Ukrainietiški barščiai
- Sriuba su cukinija ir pomidorais
- Burokėlių sriuba
- Dilgėlių sriuba
- Meksikietiška čili sriuba
- Šviežių kopūstų sriuba
- Daržovių-vištienos sriuba
- Lapienė
- Vengriška žuvienė
- Pieniška sriuba su kruopomis
- Aštri pomidorų sriuba
- Įmantri vištienos sriuba
- Burokėlių sriuba su kukuliais
- Špinatų sriuba
- Paprikų ir vištienos sriuba
- Ryžių sriuba vakarui
- Pomidorinė sriuba
- Žuvies sriuba su kuskusu „sicilietišku stiliumi“
- Lašišos galvyčių sriubytė
Daržovių-vištienos sriuba
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Svogūnai,
1 vienetas -
Morkos,
1 vienetas -
Vištienos filė,
2 vienetai - Sviestas
-
Pievagrybiai,
1 sauja -
Poras, pjaustytas,
1 sauja -
Petražolės, smulkintos,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Juodieji pipirai
-
Sultinys, kubeliais,
2 vienetai - Ryžiai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Ryžius apverdame atskirame puode, svogūną supjaustome kubeliais ir apkepame svieste apie 5 min., įdedame dar šiek tiek sviesto ir apie 5 min. kepame pievagrybius, paskui sudedame smulkiais kubeliais supjaustyta vištieną. Kai višta apkepa įpilame puodelį vandens, sudedame druską ir pipirus (aš supyliau vieną pakelį buljono) pagal skonį. Uždengiame ir patroškiname dar 5 min. Visą masę supilame į didesnį puodą ir pilame vandens, verdame dar 5 min., sudedame sultinio kubelius, sudedame pjaustytą porą ir petražoles ir viską verdam apie 5-10 min. Prieš patiekiant įpilame truputį grietinėlės.
P.S. svogūnai, pievagrybiai ir višta neturi būti perkepti. Sriuba man gavosi šiek tiek rieboka, bet kai įpyliau daugiau vandens.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...