1 vienetas | mažoji cukinija |
1 stiklinė | sūris (tarkuoto) |
1 pakelis | saulėje džiovinti pomidorai |
3 skiltelės | česnakas |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | maltų juodųjų pipirų |
1 valgomasis šaukštas | saldžiarūgštis padažas (patiekiant, nebūtina) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Moliūgų ir obuolių apkepas
- Morkų sklindžiai
- Cukinijos ir maltos mėsos apkepas
- Šparagai su lašiniais
- Negaluojančios paprikos
- Bulvių patiekalas
- Keptos paprikos
- Blyneliai su baklažanais
- Rudeniškas tortas su faršu ir daržovėmis
- Rusiški lietiniai su morkų ir razinų įdaru
- Faršu įdaryti pomidorai
- Šparaginės pupelės su šonine
- Morkų maltiniai
- Moliūgų blynai
- Troškinti daržovių suktinukai
- Bulviniai blynai su morkomis
- Vištiena su cukinija ir pomidorais
- Ant grotelių keptos cukinijos
- Apkepas „La Graikija“
- Virtas smidras su kiaušiniais
Cukinijų žiedeliai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Mažoji cukinija ,
1 vienetas -
Sūris, tarkuoto,
1 stiklinė -
Saulėje džiovinti pomidorai,
1 pakelis -
Česnakas,
3 skiltelės -
Druska,
1 žiupsnelis -
Malti juodieji pipirai,
1 žiupsnelis -
Saldžiarūgštis padažas, patiekiant, nebūtina,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Jei cukinija šviežia, odelės nelupkite, bet gerai nuplaukite cukiniją. Supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais, pasūdykite.
Džiovintus pomidorus susmulkinkite, sudėkite kapotą česnaką ir tarkuotą sūrį. Viską sumaišykite.
Cukinijų žiedelius kiek paskobkite (jei cukinija šviežia, sėklyčių beveik nebus, tad palikite ploną dugno sluoksnį), ir įdarykite pomidorų, sūrio įdaru.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol cukinija suminkštės.
Patiekite su mėgstamu padažiuku, pabarstykite pipirais. Rekomenduočiau saldžiarūgštį.
Komentarai