Cukinijų ir obuolių uogienė
AUTORIUS:
Dan Sukker,
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų cukinija ((nuluptos, sutarkuotos))
500 gramų obuoliai (rūgštesni (nulupti, sutarkuoti))
3 vienetai citrinos ((sultys ir žievelės))
2 vienetai cinamonas (lazdelės)
500 gramų „dansukker“ cukrus uogienėms
2 arbatiniai šaukšteliai „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile (su natūralia vanile)
1 žiupsnelis druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
Cinamonas ir obuoliai – beveik neišskiriamas duetas. Dar labiau šį duetą paryškina citrinų žievelės, cukinijos suteikia malonios skonio pusiausvyros, tad ši uogienė niekada neatrodys per saldi. Vienodai gerai tinka ir prie varškės sūrio, ir prie lietinių ar vanilinių ledų.

Puode sumaišykite visus ingredientus, išskyrus vanilinį cukrų ir cukrų uogienėms. Užkaitinkite, palaukite, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms ir vanilinį cukrų. Virkite 15–25 minutes ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišykite. Jei susidaro putų, jas nugriebkite. Ištraukite cinamono lazdelę (cinamono lazdeles galite pakeisti keliais gvazdikėliais ar 1–2 šaukšteliais cinamono). Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.

Populiariausi receptai šią savaitę

Cukinijų ir obuolių uogienė

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Cinamonas ir obuoliai – beveik neišskiriamas duetas. Dar labiau šį duetą paryškina citrinų žievelės, cukinijos suteikia malonios skonio pusiausvyros, tad ši uogienė niekada neatrodys per saldi. Vienodai gerai tinka ir prie varškės sūrio, ir prie lietinių ar vanilinių ledų.

Puode sumaišykite visus ingredientus, išskyrus vanilinį cukrų ir cukrų uogienėms. Užkaitinkite, palaukite, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite „Dansukker“ cukrų uogienėms ir vanilinį cukrų. Virkite 15–25 minutes ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišykite. Jei susidaro putų, jas nugriebkite. Ištraukite cinamono lazdelę (cinamono lazdeles galite pakeisti keliais gvazdikėliais ar 1–2 šaukšteliais cinamono). Palikite aušti maždaug 10 minučių. Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.

Receptą atsiuntė Dan Sukker
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų